HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο - Τα Θέματα

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων την 15η του μηνός Ιουνίου του έτους 2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα: 18.00, με τα παρακάτω θέμ...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων την 15η του μηνός Ιουνίου του έτους 2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα: 18.00, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
➤1. Περί αντικατάστασης του παραιτηθέντος μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαβρύτων «ΔΗΚΕΚ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ», Αντιδημάρχου Δ.Ε. Κλειτορίας, Βασιλείου Καρρά και - λόγω της εξ αυτής (της αντικατάστασης) μεταβολής της συγκρότησης, σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου - περί ορισμού, του Προέδρου και του Αντιπροέδρου αυτού.
➤2. Περί τροποποίησης – αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, οικονομικού έτους 2018.
➤3. Περί της από 22-5-2018 επιστολής της κυρίας ΄Αννας Μπαρμπαζάκ, Πρέσβη της Πολωνίας, για διοργάνωση κοινής δραστηριότητας της Πολωνικής Πρεσβείας Αθηνών και του Δήμου Καλαβρύτων στα Καλάβρυτα, με αντικείμενο την έκθεση: «Γενικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης ΄Αουσβιτς - Μπικερναου» και εξέτασης αδελφοποίησης δύο πόλεων, των Καλαβρύτων και μία της Πολωνίας.
➤4. Περί των εκδηλώσεων τιμής, σεβασμού και μνήμης στις Τοπικές Kοινότητες του Δήμου μας: α) Κορφών (μνήμη Σωτηρίου Τζουρά), β) Οικισμού Λαπάτας Τ.Κ. Τρεχλού (γεγονότα βομβαρδισμού από τους Γερμανούς ναζιστές το καλοκαίρι του 1943) και γ) Καλαβρύτων (τιμή και μνήμη Καλαβρυτινών αγωνισθέντων στη μαρτυρική Κύπρο και τέλεση ετήσιου μνημόσυνου για την Ηρωίδα Καλαβρυτινή Μάνα).
➤5. Περί πραγματοποίησης πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και πατριωτικών εκδηλώσεων στο Δήμο Καλαβρύτων, με τον τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018».
➤6. Περί λήψης μέτρων για τη αντιμετώπιση της λειψυδρίας και της πιθανής ανεπάρκειας νερού, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
➤7. Περί εκμισθώσεως του ημιυπόγειου διαμερίσματος, επιφανείας 42 τ.μ. του Δήμου Καλαβρύτων, επί της οδού Αναγνωστοπούλου αριθ. 49, στην Αθήνα (αγορασθέντος, το 1982, από την Κοινότητα Λαγοβουνίου). Σχετική, και η από 5-1-2018 αίτηση του Συλλόγου των Απανταχού Λαγοβουνιωτών.
➤8. Περί επανεξέτασης (τροποποίησης και τυχόν ανάκλησης) της υπ’ αριθμόν 70/2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, για την παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου του δημοτικού σχολείου της Κοινότητας Καλλιφωνίου, στο Σύλλογο των Απανταχού Καλλιφωνιωτών « Ο ΄Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος».
➤9. Περί παραχώρησης των αιθουσών του ορόφου του νεοκατασκευασθέντος Πολύκεντρου Πολιτιστικού Κέντρου Καλαβρύτων, στο κοινωφελές ΄Ιδρυμα του Δήμου Καλαβρύτων, με την επωνυμία «ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» για τη (μετα) στέγαση της βιβλιοθήκης του. (Σχετική, η υπ’ αριθμ.4/2018 απόφαση – αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς ιδρύματος της ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ και το υπ’ αριθμ. 107394/31-5-2018 έγγραφο του Τμήματος εποπτείας της Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσιών της Α.Δ.Π. Δ.Ε.&.Ι.
➤10. Περί ίδρυσης και λειτουργίας δομής ειδικής αγωγής Β/Θμιας Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε. Γυμνάσιο – Λύκειο ή Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) στα Καλάβρυτα.
➤11. Περί έγκρισης των μελετών για τα προτεινόμενα προς ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020) CLLD/LEADER έργα: 1) Της Ανάπλασης εισόδων τοπικής κοινότητας Κλειτορίας, 2) της Ανάπλασης εισόδων τοπικής κοινότητας Καλαβρύτων, 3) της Δημιουργίας ιστορικού και τουριστικού λευκώματος του Δήμου Καλαβρύτων, 4) των Διαρρυθμίσεων και επισκευών του Λαογραφικού μουσείου και της Παπαχρυσανθείου Βιβλιοθήκης τοπικής κοινότητας Κλειτορίας και 5) της Ανάπλασης – βελτίωσης δημοτικών οδών και κοινοχρήστων χώρων τοπικής κοινότητας Κάτω Βλασίας.
➤12. Περί υποβολής προτάσεων έργων και δράσεων για την ένταξή τους, στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2010-2020), στην πρόσκληση με αριθμ. πρωτ. 559/CL/ΕΓΓΑΑ/20-4-2018 για πράξεις δημοσίου χαρακτήρα της Ο.Τ.Δ. ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ, υπομέτρο 19.2 «Στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης, με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων, (CLLD/ LEADER) για τα παρακάτω έργα και δράσεις του Δήμου μας: 1) Της ανάπλασης εισόδων τοπικής κοινότητας Κλειτορίας, 2) της ανάπλασης εισόδων τοπικής κοινότητας Καλαβρύτων, 3) της Δημιουργίας ιστορικού και τουριστικού λευκώματος του Δήμου Καλαβρύτων, 4) των διαρρυθμίσεων και επισκευών του Λαογραφικού μουσείου και της Παπαχρυσανθείου Βιβλιοθήκης τοπικής κοινότητας Κλειτορίας και 5) της ανάπλασης – βελτίωσης δημοτικών οδών και κοινοχρήστων χώρων τοπικής κοινότητας Κάτω Βλασίας.
➤13. Περί έγκρισης της υπ’ αριθμ. 45/24-5-2018 απόφασης του Δ.Σ. της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καλαβρύτων «ΔΗ.Κ.Ε.Κ. - ΣΠΗΛΑΙΑ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ» περί υποβολής πρότασης στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2010-2020), στην πρόσκληση με αριθμ. πρωτ. 559/CL/ΕΓΤΑΑ/20-4-2018 της ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ για την κατασκευή του έργου: «Κέντρο Πληροφόρησης Σπηλαίου Λιμνών Καστριών και της ευρύτερης περιοχής».
➤14. Περί έγκρισης της μελέτης για την κατασκευή του έργου: «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης Δ.Ε. Κλειτορίας» και καθορισμού του τρόπου εκτέλεσης αυτού.
➤15. Περί έγκρισης της μελέτης κατασκευής του έργου: «Κατασκευή μεταλλικών στηθαίων στο οδικό δίκτυο Τ.Κ. Λυκούριας στη θέση Λάδωνα» και της σχετικής μ’ αυτή δωρεάς.
➤16. Περί προσφυγής στη διαδικασία διαπραγμάτευσης και διεξαγωγής αυτής, για την ανάθεση της προμήθειας καυσίμων, για τις ανάγκες του Δήμου και όλων των Νομικών του Προσώπων, που βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες Κλειτορίας, Αροανίας και Παΐων, λόγω κήρυξης άγονου του διενεργηθέντος διαγωνισμού, κατ’ άρθρο 32 του ν. 4412/2016».
➤17. Περί καθορισμού του αριθμού μαθητευόμενων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Μεταλυκειακό ΄Ετος – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Μαθητεία ΕΠΑ.Σ., Μαθητείας Ι.Ε.Κ.) για απασχόληση στο Δήμο Καλαβρύτων κατά το σχολικό έτος 2017-18 και 2018-19.
➤18. Περί αποδοχής και διάθεσης πίστωσης ποσού 41.677,39 € από B΄ κατανομή των ΚΑΠ του ΥΠ.ΕΣ. για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καλαβρύτων.
➤19. Περί αποδοχής και διάθεσης πίστωσης ποσού 23.700,00 €, από κατανομή των ΚΑΠ του ΥΠ.ΕΣ. προς τους δήμους, για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων.
➤20. Περί έγκρισης αρδευτικού κανονισμού αντλητικού συγκροτήματος «Πλακογιόφυρου» προς περιοχή «Κοκκινόβραχος» Τοπικής Κοινότητας Δουμενών Δήμου Καλαβρύτων
➤21. Περί της από 03-05-2018 αίτησης παραίτησης της Δημοτικής Συμβούλου κυρίας Ευτυχίας Παπαναγιώτου από μέλος της επιτροπής τήρησης και εφαρμογής του κανονισμού άρδευσης από την πηγή (Δεξαμενή) στη θέση «ΘΕΟΤΟΚΟΣ» Τ.Κ. Σκεπαστού, που ορίστηκα σύμφωνα με την παρ. Β της υπ’ αριθμ. 155/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω έλλειψης ειδικών – τεχνικών γνώσεων για την ορθή ανταπόκριση των καθηκόντων της.
➤22. Περί παράτασης της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Καλαβρύτωνμε τον ΟΑΕΔ.
➤23. Περί έγκρισης χορήγησης μονοφασικής παροχής ισχύος 8 KVA (ΝΟ 03) για ηλεκτροδότηση Κοινοτικού Γραφείου με αριθμό παροχής 30562298-01 που βρίσκεται στην Τ.Κ. Δροσάτου του Δήμου Καλαβρύτων και έγκρισης καταβολής της απαιτούμενης δαπάνης ποσού 293,07 € με (με ΦΠΑ).
➤24. Περί έγκρισης χορήγησης μιας νέας παροχής ισχύος 8 KVA (Νο 1Φ) με αριθμό παροχής 32564560 για τη σύνδεση με το Δίκτυο Διανομής Χαμηλής Τάσης τοτυ ακινήτου/εγκατάστασης που βρίσκεται στην Τ.Κ. Σκοτάνης ιδιοκτησία Κουμανιώτη Αθανασίου και έγκρισης καταβολής της απαιτούμενης δαπάνης ποσού 13.118,39 € με (με ΦΠΑ).
➤25. Περί έγκρισης παραλλαγής δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στην Τ.Κ. ΄Ανω Βλασίας και έγκρισης καταβολής της απαιτούμενης δαπάνης ποσού 1.126,75 € (με ΦΠΑ) προς της ΔΕΔΔΗΕ γι’ αυτήν και περί έγκρισης παραλλαγής δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στην Τ.Κ. ΄Ανω Βλασίας και έγκρισης καταβολής της απαιτούμενης δαπάνης ποσού 2.176,94 € (με ΦΠΑ) προς της ΔΕΔΔΗΕ γι’ αυτήν, (αφορούν την επέκταση ρεύματος προς τη Δεξαμενή της ΄Ανω Βλασίας).
➤26. Περί έγκρισης χορήγησης παραγωγικών αδειών πωλητών, σε λαϊκές αγορές.
➤27. Περί ορισμού ενός (1) εκπροσώπου του Δήμου για τη συμμετοχή του ως μέλος στη συγκρότηση της επιτροπής για την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος στήριξης καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί με το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 14-2-2018, (ΦΕΚ 474/14.2.2018).
➤28. Περί διαγραφής χρεών από τέλη ύδρευσης, αποχέτευσης, νεκροταφείων και μισθωμάτων από τους χρηματικούς καταλόγους των Δ.Ε. Κλειτορίας και Παΐων. (Σχετική η από 14-5-2018 εισήγηση του Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Κλειτορίας μαζί με τους σχετικούς πίνακες κατά Τ.Κ. και της Δ.Ε. Παΐων).
➤29. Περί του από 23-05-2018 πορίσματος της ορισθείσας επιτροπής δυνάμει της υπ’ αριθμ. 96/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με την αποκατάσταση των επεμβάσεων επί του κοινοτικού αρδευτικού αύλακα στη θέση «Σχοινέικος μύλος» της Τ.Κ. Κερτέζης Δ.Ε. Καλαβρύτων.
➤30. Περί έγκρισης και υποβολής τεκμηριωμένων αιτημάτων προς τον Προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας (ΠΟΥ) του Δήμου, για την ανάληψη υποχρεώσεων και πραγματοποίησης δαπανών για τις οποίες διατάκτης είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.
➤31. Περί έγκρισης και υπογραφής των συνταχθέντων, από τον προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας, σχεδίων απόφασης ανάληψης υποχρεώσεων, για την πραγματοποίηση των δαπανών του Δήμου για τις οποίες διατάκτης είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.