Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συναντήσεις Αντιπεριφερειαρχών με Αστυνομικές και Λιμενικές αρχές

Συναντήσεις   με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ταξίαρχο Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο και τον Λιμενά...

Συναντήσεις   με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ταξίαρχο Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο και τον Λιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, πλοίαρχο, Δρόσο  Ρεϊζη, για θέματα συνεργασίας των Υπηρεσιών με σκοπό την προστασία της πρωτογενούς παραγωγής πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης  Αγροτικής Ανάπτυξης  Κωνσταντίνος  Μητρόπουλος με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και  Διοίκησης Δημήτρη Δριβίλα, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018.
Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, βρέθηκε το πλαίσιο συνεργασίας σε περιπτώσεις παράβασης της νομοθεσίας για τα  ζώα συντροφιάς. Ενώ επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η άψογη συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, με σκοπό τον έλεγχο και την προστασία της Δημόσιας Υγείας. 
Στη συνάντηση με τον πλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος  Δρόσο Ρείζη συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των αρμόδιων Υπηρεσιών, για την πρόληψη της επέκτασης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και στην χώρα μας γενικότερα, ασθενειών που προσβάλουν τόσο το φυτικό όσο και το ζωικό κεφάλαιο της περιοχή μας, με στόχο την προστασία της Υγείας των Ζώων, των Φυτών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ραγδαία ανάπτυξη του εμπορίου και των ταξιδιών σε παγκόσμια κλίμακα, έχει ως αποτέλεσμα την μετακίνηση πολύ μεγάλου αριθμού ανθρώπων και όγκου εμπορευμάτων παγκοσμίως και βεβαίως μέσω της χώρας μας, αυξάνοντας τον κίνδυνο της μεταφοράς μέσω αυτών επιβλαβών οργανισμών για τα φυτά και τα ζώα. Η πιθανότητα εισαγωγής επιβλαβών οργανισμών στη χώρα μας με ολέθριες συνέπειες για την οικονομία του τόπου είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Απτή απόδειξη, οι καταστροφικές συνέπειες της εισαγωγής και εξάπλωσης του φυτοπαθογόνου βακτηρίου Xylella fastidiosa στην γείτονα Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες  όπως Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία»  και συνέχισε « Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τις Υπηρεσίες της λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα όπως καθορίζονται από τους Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η αποφυγή της εισαγωγής  παθογόνων που προσβάλουν και καταστρέφουν τόσο την γεωργική όσο και την κτηνοτροφική παραγωγή. 

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Δριβίλας σημείωσε: «Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των ελέγχων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας της αγροτικής παραγωγής είναι η συνεργασία υπηρεσιών και σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε , ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. 
Τέλος, οι Αντιπεριφερειάρχες ευχαρίστησαν για την μέχρι τώρα συνεργασία και συνδρομή των αστυνομικών και λιμενικών υπηρεσιών .
Στις συναντήσεις παρευρέθησαν ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας,  γεωπόνοι  των αντίστοιχων Τμημάτων Φυτοϋγεονομικού Ελέγχου  και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας), καθώς και η προϊσταμένη της  Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Χαρίκλεια Οικονόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.