Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η λίστα των Καλαβρυτινών που έπεσαν στην Αλβανία - Ξεκίνησαν οι εκσκαφές για τον εντοπισμό οστών

Από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και μετά από 2 χρόνια διαπραγματεύσεων ξεκίνησε η διαδικασία εκσκαφών για την εύρεση οστών Ελλήνων...

Από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και μετά από 2 χρόνια διαπραγματεύσεων ξεκίνησε η διαδικασία εκσκαφών για την εύρεση οστών Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1940-41 στην Αλβανία.
Στόχος των ερευνών είναι να εντοπιστούν, να ταυτοποιηθούν και να ταφούν με τις πρέπουσες τιμές οι χιλιάδες Έλληνες πεσόντες που ενταφιάστηκαν πρόχειρα πριν από δεκαετίες.
Οι έρευνες άρχισαν στην περιοχή Ντραγκότι, στα στενά Κλεισούρας, και θα επεκταθούν μέχρι την περιοχή της Κορυτσάς, όπου υπολογίζεται πως βρίσκονται πρόχειρα θαμμένοι περίπου 6.800 από τους 8.000 Έλληνες που σκοτώθηκαν σε μάχες με τους Ιταλούς.
Πολλοί συγγενείς των πεσόντων έχουν δώσει δείγμα dna ωστε να γίνει ταυτοποίηση. Το ίδιο έχουν κάνει και συγγενείς πεσόντων Καλαβρυτινών.
Σημαντικό στοιχείο στην ταυτοποίηση ενέχει το σημείο που σκοτώθηκαν αλλά και η μονάδα που υπηρετούσαν 
Το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, μετά από απαίτηση πολλών συμπατριωτών μας, δημοσιεύει εκ νέου την λίστα των πεσόντων Καλαβρυτινών με το τόπο που έχασαν την ζωή τους και την μονάδα που υπηρετούσαν ώστε να βοηθήσει στην εξεύρεσή τους.
133 συμπατριώτες μας συνολικά, έδωσαν τη ζωή τους απ ολόκληρη την τιμημένη επαρχία Καλαβρύτων.
ΣΚΟΤΏΘΗΚΑΝ




ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΝΤΕΣ
Επεξηγήσεις
ΣΠ: Σύνταγμα Πεζικού
ΣΕ : Σύνταγμα Ευζώνων
ΣΠΠ : Σύνταγμα Πεζικού Πυροβολικού
ΜΠ : Μοίρα Πυροβολικού
ΣΝ : Στρατιωτικό Νοσοκομείο
ΠΧ : Πεδινό Χειρουργείο
ΟΧ : Ορεινό Χειρουργείο
ΛΔ : Λόχος Ημιονιγών''

Ενημερώστε μας σε περίπτωση λάθους η παράλειψης
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτών των κειμένων με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια
Copyright ©ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.