Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δυτική Ελλάδα: Προς κατασκευή το τμήμα Πύργος–Καλό νερό και Γέφυρα Ρίου–Ναύπακτος

Η αύξηση της χρονικής διάρκειας των παραχωρήσεων με ταυτόχρονη μείωσης της τιμής των διοδίων και την ανάθεση της κατασκευής των λεγόμενων...

Η αύξηση της χρονικής διάρκειας των παραχωρήσεων με ταυτόχρονη μείωσης της τιμής των διοδίων και την ανάθεση της κατασκευής των λεγόμενων «ορφανών» έργων αποτελούν το διακαή πόθο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στο σενάριο αυτό η Δυτική Ελλάδα έχει να «λαμβάνει» το δικό της «μερτικό» καθώς πολλά από αυτά τα  «ορφανά» μέχρι στιγμής έργα αφορούν στη περιοχή.

Ήδη στο Υπουργείο έχει συσταθεί μία ομάδα από υψηλόβαθμα στελέχη τα οποία έχουν ζητήσει από όλους τους παραχωρησιούχους να καταθέσουν τις προτάσεις τους προκειμένου να υπάρξει μία πρώτη επεξεργασία αλλά και για να δουν την ανταπόκριση εκ μέρους τους.

Πρώτο-πρώτο στη λίστα είναι το έργο επέκτασης της Ιόνιας Οδού Ιωάννινα-Κακαβιά, το οποίο έχει και γεωστρατηγική σημασία καθώς από τη μία φτάνει μέχρι το κυριότερο οδικό πέρασμα ανάμεσα στη χώρα μας και την Αλβανία και δεύτερον είναι τμήμα του Διευρωπαϊκού Άξονα Orient/East Med

Επίσης η σύνδεση Αγρινίου και Πρέβεζας συμπληρώνουν το παζλ της Ιόνιας. Αντικείμενο για τη Γέφυρα δείχνει να είναι η σύνδεση με τη Ναύπακτο που είναι λίγων χιλιομέτρων.

Για την Ολυμπία και τον Μορέα είναι το επωνομαζόμενο και ως «δαχτυλίδι της Πελοποννήσου» δηλαδή το ορφανό τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα.

Όπως όλα δείχνουν είμαστε σε μία έναρξη μιας νέας εποχής οδικών έργων με παραχώρηση η οποία προς το παρόν ζυμώνεται και θα δούμε αρκετές εξελίξεις τους μήνες που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.