HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στη Βουλή η Σύμβαση για το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας

Κατατέθηκε προς κύρωση στη Βουλή η Σύμβαση για την προετοιμασία ίδρυσης Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας. Πρόκειται για τη «Σύμβαση...

Κατατέθηκε προς κύρωση στη Βουλή η Σύμβαση για την προετοιμασία ίδρυσης Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας. Πρόκειται για τη «Σύμβαση μεταξύ του Ομοσπονδιακού υπουργείου Οικογένειας, τρίτης ηλικίας, γυναικών και νεολαίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη συνεργασία στον τομέα της νεολαίας και την προετοιμασία για την ίδρυση Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας».
Στην αιτιολογική έκθεση (διαβάστε την εδώ) αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας θα προωθήσει την αμοιβαία γνωριμία, κατανόηση και αλληλεπίδραση της νεολαίας της Ελλάδας και της Γερμανίας. Επίσης, σημειώνεται ότι στόχος είναι η καταπολέμηση των στερεοτύπων μεταξύ των νέων των δύο κρατών και η ενδυνάμωση της συνεργασίας μέσα από δράσεις και στρατηγικές, σχολικές ανταλλαγές, εκπαιδευτικά σεμινάρια κ.λπ.

Στόχος του Ιδρύματος θα είναι σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, η εγκατάλειψη όλων των στερεοτύπων μεταξύ των λαών των δύο κρατών, η ενδυνάμωση της συνεργασίας μέσα από πολυσχιδείς δράσεις και στρατηγικές: ανταλλαγές νέων και σχολικές ανταλλαγές, εκπαιδευτικά σεμινάρια, ανταλλαγή επαγγελματιών, δράσεις για την εκμάθηση και ενίσχυση της διδασκαλίας των δύο γλωσσών, πολιτιστικές δραστηριότητες, διεξαγωγή του Ελληνογερμανικού Φόρουμ Νεολαίας σε ετήσια βάση, ξεναγήσεις σε τόπους κοινής ιστορικής μνήμης της περιόδου 1941-1945 και ξεναγήσεις σε τόπους και θεσμούς της εκατέρωθεν πολιτιστικής κληρονομιάς των δυο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.