Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Με πραγματικά εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε 8 Ιουνίου 2018 το εσωτερικό Τουρνουά (Rapid) του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων “Αγ...

Με πραγματικά εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε 8 Ιουνίου 2018 το εσωτερικό Τουρνουά (Rapid) του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων “Αγλαΐα Κοντή-Ελένη Χάμψα”. Οι απονομές έγιναν 14 Ιουνίου 2018, στην κατάμεση Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου, παρουσία όλων: της Διευθύντριας του Σχολείου Πηνελόπη Τσουρούτη-των μαθητών-δασκάλων-καθηγητών, καθώς και γονέων-κηδεμόνων-σκακιστώνκαι φίλων.
Εκ μέρους του Σκακιστικού-Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων- Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) παρέστησαν και βοήθησαν ο Πρόεδρος Δρ Ν. Ραζής, η Γενική Γραμματέας Κυριακή Γεωργιάδου, η Ταμίας Βασιλική Πριονά, η Έφορος Σταυρούλα Γαντζούδη, εκ μέρους της Εξελεγκτικής Επιτροπής-Εποπτικού Συμβουλίου ο Αντιπρόεδρος Θεοδόσης Παναγόπουλος και ο Γραμματέας Θεόδωρος Χαλμούκης.
Οι αγώνες ήταν μια συνεργασία του Δημοτικού Σχολείου με τον ΣΕΠΟΚΕ. Αποτέλεσαν επισφράγισμα των ετήσιων μαθημάτων ζατρικίου που πραγματοποίησε ΔΩΡΕΑΝ ο Σκακιστικός Καλαβρύτων (με καθηγητή τον πολύ γνωστό-καταξιωμένο κ. Χάρη Σιέμπο), κατ όλη την διάρκεια του σχολικού έτους. Έλαβαν μέρος 33(!) σκακιστές που χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ: 17 μαθητές και μαθήτριες που φοιτούσαν στις τάξεις Α-Β-Γ Δημοτικού και 16 μαθητές και μαθήτριες που φοιτούσαν στις τάξεις Δ-Ε-ΣΤ Δημοτικού. Επιτελέστηκαν με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων, με Διευθυντή αγώνων τον Ν. Ραζή, Διαιτητή τον Θ. Παναγόπουλο και Γραμματεία αγώνων την Β. Πριονά.
Στους μικρούς σκακιστές, το βαρύτιμο κύπελλο κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, σημειώνοντας 5 νίκες, με δεύτερο τον Γιώργο Πριονά (ασημένιο μετάλλιο) και τρίτο τον Παναγιώτη Δαφαλιά (χάλκινο μετάλλιο), ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Παναγιώτα Καλογεροπούλου, που έλαβε αντίστοιχο χρυσό μετάλλιο. Στους μεγαλύτερους σκακιστές, το βαρύτιμο κύπελλο κατέκτησε ο Παναγιώτης Μαρώσης, σημειώνοντας 5 νίκες, με δεύτερο τον Αχιλλέα Δαφαλιά (ασημένιο μετάλλιο) και τρίτο τον Νίκο Καμπέρο (χάλκινο μετάλλιο), ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Χριστίνα Καλογεροπούλου, που έλαβε αντίστοιχο χρυσό μετάλλιο.
Πέρα από τους πολύ ωραίους αγώνες, πραγματικό κέρδος, ήταν το χαμόγελο των παιδιών και το άριστο κλίμα που επικράτησε σε όλη την διάρκεια του τουρνουά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του μικρού Γιώργου Πεντζιά, ο οποίος φανερά στενοχωρήθηκε, επειδή ... κέρδισε σε μια παρτίδα έναν συνομήλικο φίλο του.
Η τελετή απονομών, εξελίχθηκε σε μεγάλη γιορτή για όλες και όλους. Πέρα από το κύπελλα και τα μετάλλια, ο ΣΕΠΟΚΕ μοίρασε (ονοματισμένα και προσωπικά ) σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στους αγώνες, ωραιότατα-έγχρωμα Διπλώματα συμμετοχής, καθώς και γλυκίσματα με αναψυκτικά, σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων.
Τις απονομές, πραγματοποίησαν (με την βοήθεια του κ.. Θεοδόση Παναγόπουλου) η κ. Πηνελόπη Τσουρούτη και ο κ. Ν. Ραζής. Ο Πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλα τα παιδιά για την παρουσία τους, το Δημοτικό Καλαβρύτων για συμμετοχή του, τους γονείς και κηδεμόνες για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που τρέφουν για τον ΣΕΠΟΚΕ, τον Καθηγητή ζατρικίου κ. Χάρη Σιέμπο για την ποικιλόμορφη συμβολή του και τους χορηγούς (Ένωση ξενοδόχων Καλαβρύτων και Ζαχαροπλαστείο Ερμείδη) για την συνδρομή τους, Κλείνοντας, στάθηκε στα πολλαπλά οφέλη που απλόχερα προσφέρει το σκάκι σε μαθητές-πολίτες -κοινωνία και υπενθύμισε την μεγάλη πρόοδο που έχει σημειώσει το ζατρίκιο (χάρις ιδίως στις δραστηριότητες του ΣΕΠΟΚΕ) σε ολόκληρη την περιφέρεια Καλαβρύτων.
Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους, για τις καλοκαιρινές δράσεις του ΣΕΠΟΚΕ και για το σχολικό σκάκι στη διάρκεια της επόμενης Σχολικής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.