Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δελτίο Καιρού 29 Ιουνίου 2018

Νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τη Δευτέρα, αναμένεται να ταλαιπωρήσει τους κατοίκους όλης της χώρας. Η κα...

Νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τη Δευτέρα, αναμένεται να ταλαιπωρήσει τους κατοίκους όλης της χώρας.
Η κακοκαιρία, τα κύρια χαρακτηριστικά της οποίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, θα διαρκέσει έως την Πέμπτη.
Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα περιμένει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις επόμενες μέρες. Το νέο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ έχει μια σημαντική διαφορά σε σχέση με αυτό που είχε εκδώσει πριν λίγες μέρες.
Η προειδοποίηση από την ΕΜΥ είναι κόκκινου χρώματος, ενώ έχει τίτλο: «Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων».
Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους ενδέχεται να έχουν αρκετά έντονο χαρακτήρα και θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Περισσότερο θα επηρεαστούν τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας (με έμφαση στην Κεντρική, Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα), το Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και οι Σποράδες. Τονίζεται ότι σε αρκετές περιοχές αναμένεται να πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού, ικανές να προκαλέσουν προβλήματα, σύμφωνα με την υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου.
Σήμερα η κακοκαιρία θα ενισχυθεί δίνοντας κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο και σταδιακά στη Βόρεια Ελλάδα, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στις Κυκλάδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία, όπου δε θα ξεπεράσει τους 21-23 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα καιρικά φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την Τέταρτη βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα θα επηρεάζονται τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν οι Κυκλάδες με την Κρήτη.

Την Πέμπτη, την τελευταία, δηλαδή, ημέρα της κακοκαιρίας, θα επηρεαστούν η Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν πρόσκαιρα η Θεσσαλία.

Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει στο facebook ότι: «Μια άκρως φθινοπωρινή κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας, μια εξαιρετικά αξιόλογη μεταβολή του καιρού για την εποχή, η οποία μπορεί να προκαλέσει διαφόρων ειδών προβλήματα. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει κατά τόπους έως και την Πέμπτη, ενώ τα κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι γενικευμένες βροχοπτώσεις, οι ισχυρές καταιγίδες και πιθανότατα οι τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Τα φαινόμενα κατά τόπους θα έχουν και ένταση αλλά και διάρκεια και πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξουν προβλήματα σε τοπικό επίπεδο λόγω των πλημμυρών που ενδεχομένως να λάβουν χώρα. Τα φαινόμενα των ισχυρών βροχοπτώσεων κατά περιόδους θα αποκτούν γενικευμένο χαρακτήρα σε διάφορα διαμερίσματα της χώρας, με αποτέλεσμα οι επόμενες ημέρες να θυμίζουν καθαρό φθινόπωρο.
Από την Τρίτη και στη συνέχεια η κακοκαιρία θα αποκτήσει σχεδόν γενικευμένο χαρακτήρα με πτώση της θερμοκρασίας για τις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά και βροχές που κατά τόπους ενδέχεται να είναι πολύ ισχυρές. Η θερμοκρασία σε αρκετές κυρίως ηπειρωτικές περιοχές της χώρας θα σημειώσει πτώση ακόμη και 7-8 βαθμούς κελσίου σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ενώ οι άνεμοι φαίνεται ότι δεν θα προβληματίσουν, με εξαίρεση μόνο το βόρειο Αιγαίο όπου την Τρίτη θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6-7 και τοπικά ακόμη και 8 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.