Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πρεμιέρα για τις Πανελλήνιες 2018

Ξεκινούν σήμερα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2018. Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών Ελληνικής Γλώσσας εξετάζονται σήμερα Πέμπτη περίπου 20....

Ξεκινούν σήμερα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2018. Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών Ελληνικής Γλώσσας εξετάζονται σήμερα Πέμπτη περίπου 20.000 υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, ενώ αύριο Παρασκευή τη «σκυτάλη» παίρνουν οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια που θα εξετασθούν στη Νεοελληνική Γλώσσα.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος, συνολικά, θα είναι 104.040 οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τις 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ στις πανελλαδικές εξετάσεις 2018.
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι 3 ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι 4 ώρες.
Η είσοδος στο υπουργείο Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών θα επιτρέπεται από τις 12:00 μέχρι και τις 14:00.
Παράλληλα, δεν θα επιτρέπεται η διέλευση καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας από την πτέρυγα Δ του ισογείου και η αποχώρηση υπαλλήλων ή επισκεπτών πριν από τις 12.00 το μεσημέρι. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, τα παραπάνω θα ισχύουν από σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου, μέχρι και τις 30 Ιουνίου.
Στις 11 Ιουνίου, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, ενώ οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών.
Στις 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε ένα από τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Στη συνέχεια, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.