Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πανελλήνιες: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2018

Αυλαία έπεσε την Τρίτη έπεσε για τους υποψήφιους στις Πανελλήνιες 2018 των Γενικών Λυκείων με τελευταίο μάθημα την Βιολογία. Σύμφωνα με...

Αυλαία έπεσε την Τρίτη έπεσε για τους υποψήφιους στις Πανελλήνιες 2018 των Γενικών Λυκείων με τελευταίο μάθημα την Βιολογία.

Σύμφωνα με τα βαθμολογικά κέντρα, τα Αρχαία και η Ιστορία μπέρδεψαν του υποψήφιους στις Πανελλήνιες 2018, ενώ τα Μαθηματικά τους δυσκόλεψαν.

Δυσκολία αντιμετώπισαν και οι ίδιοι οι βαθμολογητές που αξιολογούν τα γραπτά από τις Πανελλήνιες 2018, στους οποίους στάλθηκαν μάλιστα και οδηγίες από του υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για τα μαθήματα Αρχαίων και Ιστορίας.

Τι θα γίνει με τις Βάσεις 2018

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, όσον αφορά στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένεται πτώση στις Βάσεις 2018 λόγω της μείωσης του αριθμού των εισακτέων αφενός και της δυσκολίας που είχαν πολλά μαθήματα με συντελεστή βαρύτητας στις Πανελλήνιες 2018 (Αρχαία, Μαθηματικά, Χημεία). Εξαίρεση αποτελούν οι Ιατρικές Σχολές για τις οποίες δεν αναμένονται αυξομειώσεις στις Βάσεις 2018.

Σε ότι αφορά στα Παιδαγωγικά οι Βάσεις 2018 είναι πολύ πιθανόν να ανέβουν, καθώς οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2018 δεν χρειάστηκε να δώσουν Μαθηματικά και Ιστορία Γενικής Παιδείας, στα οποία οι επιδόσεις τις περασμένες χρονιές ήταν ιδιαίτερα χαμηλές.

Μικρή μείωση στις Βάσεις 2018 πολύ πιθανόν να σημειώσουν και οι Πολυτεχνικές σχολές στα κεντρικά Ιδρύματα, σε αντίθεση με αυτές των περιφερειακών ιδρυμάτων που εξαιτίας μειωμένης ζήτησης λόγω κρίσης θα καταγράψουν χαμηλές βάσεις.

Τέλος, πτώσεις στις Βάσεις 2018 θα υπάρχει και για τις Οικονομικές σχολές, καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι υποψήφιοι του Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν με καλές επιδόσεις στις εξετάσεις των Μαθηματικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.