Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σχέδιο για Super League με 20 ομάδες

Μια ακόμα λύση βιωσιμότητας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ήρθε εδώ και λίγες ώρες στη δημοσιότητα έστω και υπό του πέπλο του ανεπίσημου...

Μια ακόμα λύση βιωσιμότητας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ήρθε εδώ και λίγες ώρες στη δημοσιότητα έστω και υπό του πέπλο του ανεπίσημου, αλλά πλαισιωμένη από στοιχεία τα οποία είχαν διαρρεύσει τμηματικά τις προηγούμενες εβδομάδες.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με αυτή τη λύση που προέκυψε από την διάθεση του Υφυπουργού Αθλητισμού και τη συγκατάθεση του Πρωθυπουργού να μπει σε μια νέα βάση το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα θα έχει – εάν ευοδωθεί – όχι 16, αλλά 20 ομάδες με προοπτική άμεσα και μέσα σε δύο χρονιές να καταλήξει η μεγάλη επαγγελματική κατηγορία που θα ονομάζεται Super League 1 ή κάπως έτσι, με 12 ομάδες!

Το μεταβατικό στάδιο της επόμενης σεζόν θα έχει μέσα όλες τις ομάδες της Σούπερ Λίγκα που ολοκληρώθηκε – μέσα και ο ΑΟΚ με τον Πλατανιά (;) – συν άλλες τέσσερις ομάδες από την Football League.
Μάλιστα οι 20 ομάδες, όπως φαίνεται στο συγκεκριμένο σχέδιο, θα μοιραστούν σε δύο ομίλους, των δέκα ο καθένας, απ’ όπου οι πέντε πρώτοι του κάθε ομίλου θα πάνε σε ένα τελικό γκρουπ των δέκα ομάδων, προκειμένου να προκύψει ο πρωταθλητής και τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Στο δεύτερο γκρουπ, των θέσεων 6-10 των πρώτων ομίλων, το κίνητρο θα αφορά την παραμονή στην Super League 1 της ερχόμενης περιόδου για δύο ομάδες ενώ οι υπόλοιπες θα πάνε στην Super League 2!
Πάντως παραμένει σε εκκρεμότητα το αν και πόσες ομάδες υποβιβαστούν τη νέα σεζόν στην Football League της περιόδου 2019-20.
Παράλληλα ακόμα πιο μεγάλα ερωτηματικά είναι αυτά που αφορούν τον διαχωρισμό των πρώτων δύο γκρουπ, των δέκα ομάδων το καθένα!
Το βέβαιο είναι πως ο Γιώργος Βασιλειάδης θέλει να δώσει ένα νέο ενδιαφέρον στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, προχωρώντας σε μια όσο γίνεται πιο αποδεκτή αναδιάρθρωση, καθώς φαίνεται το συγκεκριμένο σχέδιο θα συνδυάζεται με ένα ελκυστικό πακέτο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που θα καλύψει σε πρώτη φάση τις «άστεγες» ομάδες, βάζοντας κατά πάσα πιθανότητα στο «παιχνίδι» και την Κρατική τηλεόραση.
Να τονιστεί πως όλα βέβαια αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στις επόμενες εβδομάδες έτσι ώστε και με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ, υποθέτοντας πως ήδη η Πολιτεία έχει δώσει το «πράσινο φως» στο εν λόγω πλάνο, να περάσουμε το συντομότερο δυνατό στην δόμηση της νέας κατάστασης.
με πληροφορίες από:contra.gr και filathlos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.