Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Κώστας Πελετίδης στη Βουλή για τους πλειστηριασμούς

Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής αποτελούμενη από τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη και τους Αντιδημάρχους Παναγιώτη Μελά και Δημήτρη Πελεκούδ...

Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής αποτελούμενη από τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη και τους Αντιδημάρχους Παναγιώτη Μελά και Δημήτρη Πελεκούδα, επισκέφτηκαν χθες τη Βουλή και ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων για τους πλειστηριασμούς και για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή με στόχο την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Συγκεκριμένα είχαν διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των Κ.Ο. του ΚΚΕ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Ένωσης Κεντρώων, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και με Προέδρους Επιτροπών της Βουλής ενώ ο Δήμαρχος επικοινώνησε με εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο Δήμαρχος ενημέρωσε για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητά άμεση νομοθετική ρύθμιση που να προστατεύει την λαϊκή οικογένεια από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις με γνώμονα την οικονομική τους κατάσταση και που να δίνει το δικαίωμα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν για διαγραφές οφειλών σε αυτές που αποδεδειγμένα ούτε μπορούν ούτε έχουν να πληρώσουν.

Στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες επιδόθηκε φάκελος με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις θέσεις του Δήμου ενώ οι εκπρόσωποί τους δήλωσαν ότι θα εξετάσουν τις αποφάσεις και τις προτάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνάντηση με την Κ.Ο. του ΚΚΕ, ο Γ.Γ. Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Υποστηρίζουμε απόλυτα τις πρωτοβουλίες του δήμαρχου Πατρέων και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Απαιτείται άμεσα νομοθετική ρύθμιση, που να καταργεί τους πλειστηριασμούς και να απαγορεύει τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Το ΚΚΕ με βάση και την πρόταση του Δήμου Πάτρας θα καταθέσει στη Βουλή ρύθμιση τέτοια, τροπολογία, αμέσως, για να έχει το δικαίωμα το κάθε Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίζει διαγραφή οφειλών για όσες οικογένειες, για όσους ανθρώπους δεν έχουν τη δυνατότητα, ούτε μπορούν, ούτε δύνανται αυτή τη στιγμή, να πληρώσουν τα χρέη προς τους Δήμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.