Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επίσκεψη στην Αχαΐα για την Αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη

Στην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο του κοινού σχεδίου αντιμετώπισης του μεταναστευτι...

Στην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο του κοινού σχεδίου αντιμετώπισης του μεταναστευτικού που το τελευταίο διάστημα λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, μετά και τη δολοφονία με όπλο 20χρονο Αφγανού από ομοεθνή του, στην Ακτή Δυμαίων.

Η κα. Τσιριγώτη στις 10 το πρωί θα βρεθεί στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, όπου θα συναντηθεί με τον αρμόδιο Εισαγγελέα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση αλλά και για την υπόθεση θανάτου του νεαρού αλλοδαπού.

Στις 12 το μεσημέρι η Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ, θα επισκεφθεί τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα την Πάτρα θα επισκεφθούν κλιμάκια των Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη. Θα έχουν σειρά επαφών με αρμόδιους φορείς προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης του μεταναστευτικού.

Αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να μεταβούν στην Αθήνα, όπου θα συναντήσουν τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρηη Βίτσα,  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Περιφέρειας, φορέων της Πάτρας, καθώς και των συλλόγων των νότιων συνοικιών της πόλης.

Στο μεταξύ για δύσκολο καλοκαίρι με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών προειδοποίησε για μια ακόμα φορά ο υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, κατά την δεύτερη ανάγνωση στην Επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για απονομή ασύλου.

Σχετικώς με το ζήτημα που αντιμετωπίζει η Πάτρα, ο κ. Βίτσας, μιλώντας  στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, όπου ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου, ανέφερε: «Αυτή η κατάσταση στην Πάτρα πρέπει να σταματήσει».

Τόνισε ότι πριν γίνει η δολοφονία, είχαν απομακρυνθεί από τις δομές της Πάτρας 260 άτομα. «Όμως, έχουμε και νέα φαινόμενα και αυτά θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε» είπε.

Ο υπουργός ενημέρωσε επίσης, ότι σήμερα θα μεταβεί στην πόλη κλιμάκιο από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να αποφασιστεί πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Εξήγησε ότι ήδη έχει γίνει μια συζήτηση σε σχέση με τον γεωγραφικό αποκλεισμό, αλλά επισήμανε ότι ο ίδιος θα έλεγε μεν με ευκολία ότι «μπορούμε να κάνουμε γεωγραφικό περιορισμό στα σημεία εισόδου», αν και δήλωσε ότι δεν είναι ιδιαιτέρως θετικός με αυτό. Όπως εξήγησε επ' αυτού, θα πρέπει να εξετασθεί το γεγονός όταν κάποιος έχει χαρτί αιτούντος άσυλο δεν μπορείς να του υποδείξεις πού θα πάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.