Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τερζή και Φουρέιρα απόψε στη μάχη των ημιτελικών της Γιουροβίζιον

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Altice Arena, στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας μετά τη νίκη του Σαλβαντόρ Σομπράλ με το τραγούδι «Amar pelos d...

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Altice Arena, στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας μετά τη νίκη του Σαλβαντόρ Σομπράλ με το τραγούδι «Amar pelos dois». Είναι η πρώτη φορά που ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία.

Στον αποψινό πρώτο ημιτελικό θα διαγωνιστούν 19 χώρες. Ύστερα από κλήρωση η Ελλάδα, με την Γιάννα Τερζή και το τραγούδι «Όνειρό μου», το οποίο έγραψαν οι: Γιάννα Τερζή, Άρης Καλημέρης, Δημήτρης Σταματίου και Μιχάλης Παπαθανασίου, θα εμφανιστεί στην 14η θέση, ενώ η Κύπρος, με την Ελένη Φουρέιρα και το τραγούδι «Fuego», σε σύνθεση του Άλεξ Παπακωνσταντίνου θα εμφανιστεί τελευταία, δηλαδή στην 19η θέση.

Η μετάδοση των δύο ημιτελικών (8 και 10 Μαΐου), αλλά και του τελικού (12 Μαΐου) θα γίνουν από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤHD. Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν και ραδιοφωνικά από το «Δεύτερο Πρόγραμμα» και τη «Φωνή της Ελλάδας», καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.

Στο σχολιασμό και την παρουσίαση των δύο ημιτελικών και του τελικού θα είναι ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη. Τη μεγάλη βραδιά του τελικού, η Ολύνα Ξενοπούλου, θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.

Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το «Δεύτερο Πρόγραμμα» και τη «Φωνή της Ελλάδας», θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Η σειρά εμφάνισης στην αποψινή βραδιά έχει ως εξής:

1. Αζερμπαϊτζάν

2. Ισλανδία

3. Αλβανία

4. Βέλγιο

5. Τσεχία

6. Λιθουανία

7. Ισραήλ

8. Λευκορωσία

9. Εσθονία

10. Βουλγαρία

11. πΓΔΜ

12. Κροατία

13. Αυστρία

14. Ελλάδα

15. Φινλανδία

16. Αρμενία

17. Ελβετία

18. Ιρλανδία

19. Κύπρος

Την Πέμπτη 10 Μαΐου θα ακολουθήσει ο δεύτερος ημιτελικός με τη συμμετοχή 18 χωρών. Στον τελικό της 12ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά- οι «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και η διοργανώτρια Πορτογαλία.

Στον Α΄ ημιτελικό –όπως και στον τελικό– οι Έλληνες φίλοι του διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν εκτός από τη συμμετοχή της Ελλάδας. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν καλώντας από σταθερό στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Α΄ ημιτελικού και του τελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας.

Η χρέωση για κλήση από σταθερά τηλέφωνα είναι 0,65 ευρώ με ΦΠΑ. Η κλήση ή το SMS από κινητά κοστίζει 0,62 ευρώ με ΦΠΑ. Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού. InternetQ Γραμμή βοήθειας: 211 1021486

Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

Στην 63η Eurovision θα πάρουν μέρος 43 χώρες ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των διαγωνισμών του 2008 και του 2011. Η Ρωσία θα επιστρέψει μετά από την αποχώρησή της το 2017. Για πρώτη χρονιά ύστερα από το 2011 καμία χώρα δεν αποχώρησε από τον διαγωνισμό. Η Altice Arena, κατασκευάστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση του 1998 (Expo ’98) και έχει χωρητικότητα 20.000 θεατών, κάνοντάς την, τον μεγαλύτερο κλειστό χώρο εκδηλώσεων στην Πορτογαλία και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.