HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νέες θέσεις εργασίας με καλές αμοιβές και στοχευμένα επιδόματα

Στην Πειραιώς βάζουν ψηλά τον πήχη των εκλογών, όποτε κι αν διεξαχθούν, θέτοντας ως στόχο την αυτοδυναμία. Γνωρίζουν, όμως, πολύ καλά,...

Στην Πειραιώς βάζουν ψηλά τον πήχη των εκλογών, όποτε κι αν διεξαχθούν, θέτοντας ως στόχο την αυτοδυναμία.
Γνωρίζουν, όμως, πολύ καλά, πως για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και να μην περάσουν κάτω από τον πήχη, πρέπει να απευθυνθούν και να πείσουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες που τα τελευταία χρόνια δεν βρίσκονταν κοντά στη Νέα Δημοκρατία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να προσεγγίσει κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που είχαν γυρίσει την πλάτη τους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρουσιάζοντας συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις στα προβλήματα που τους ταλανίζουν.
Σε ομιλία που θα πραγματοποιήσει σήμερα, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα την «Μάχη κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού», ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει μια σειρά δεσμεύσεων για την αντιμετώπιση τους.
Η θέση αυτή δεν σημαίνει ότι τα επιδόματα θα καταργηθούν, αντιθέτως θα λειτουργήσουν στοχευμένα, υποστηρίζουν στην ΝΔ. «Είναι η ώρα να υιοθετήσουμε δοκιμασμένες πολιτικές σε ευρωπαϊκές χώρες που μπορούν να εφαρμοστούν και να αποφέρουν σε όσους έχουν ανάγκη, αντί επιδομάτων που εξατμίζονται, βιώσιμες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και ελπίδα» αναφέρουν ως παράδειγμα στελέχη του κόμματος.
Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, μια πολιτική που εισήγαγε η προηγούμενη κυβέρνηση. Στόχος της ΝΔ είναι η στήριξη του συγκεκριμένου μέτρου με ακόμα περισσότερους πόρους ώστε να μπορούν να διατεθούν 1 δισ. ευρώ, για την στήριξη των πιο αδύναμων πολιτών.
Επίσης αναμένεται να αναφερθεί σε μέτρα στήριξης της οικογένειας και ειδικά τρίτεκνων και πολύτεκνων. Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνονται προτάσεις για 1.000 ευρώ αφορολόγητο για το πρώτο παιδί, 2.000 ευρώ για το δεύτερο, για όλες τις οικογένειες και πρόσβαση όλων των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς.
Στη ΝΔ υπογραμμίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μονοπωλεί την «κοινωνική ευαισθησία» με την δήθεν αριστερή πολιτική, την ώρα που έκοψε το ΕΚΑΣ και την ενίσχυση των τρίτεκνων. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην αντιμετώπιση της φτώχειας, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι η φτώχεια και ειδικά στην ακραία της μορφή, έχει αυξηθεί στην ελληνική κοινωνία και έχει ανοίξει ακόμα περισσότερο η ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η επιδοματική διαχείριση της φτώχειας που κάνει η κυβέρνηση έχει ως μόνο αποτέλεσμα να εξυπηρετεί απλώς την πρόσκαιρη ψηφοθηρία, βυθίζοντας τελικά περισσότερους ανθρώπους στο περιθώριο και την ανέχεια, επισημαίνουν στελέχη της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.