Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συντριβή ρωσικού ελικοπτέρου στη Συρία - Δυο νεκροί

Δύο ρώσοι χειριστές σκοτώθηκαν όταν ελικόπτερο Ka-52 συνετρίβη στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και μετέδωσαν ...

Δύο ρώσοι χειριστές σκοτώθηκαν όταν ελικόπτερο Ka-52 συνετρίβη στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και μετέδωσαν ρωσικά και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Ένα ρωσικό ελικόπτερο Ka-52 συνετρίβη ενώ εκτελούσε πτήση ρουτίνας πάνω από ανατολικές περιοχές της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας. Και οι δύο πιλότοι είναι νεκροί», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Κατά τις ίδιες πηγές, οι πρώτες πληροφορίες υποδεικνύουν ότι η συντριβή οφειλόταν σε βλάβη.

Την 3η Μαΐου ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Σουχόι Su-30 SM συνετρίβη στη Συρία μετά την απογείωσή του από τη βάση Χμάιμιμ. Και οι δύο πιλότοι σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εκείνη η συντριβή πιστεύεται ότι οφειλόταν στο ότι ο ένας κινητήρας του «κατάπιε» ένα πτηνό και όχι σε εχθρική ενέργεια.

Το ελικόπτερο Ka-52, γνωστό ως «Αλιγάτορας» στον ρωσικό στρατό, είναι σχεδιασμένο για να εκτελεί αποστολές αναγνώρισης και μάχης--εμπλοκές εναντίον αρμάτων μάχης, θωρακισμένων και μη οχημάτων, εχθρικών μονάδων πεζικού, ελικοπτέρων και αεροσκαφών, στο μέτωπο και σε στρατηγικό βάθος, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Μπορεί να επιχειρεί μέρα ή νύχτα. Διαθέτει πυροβόλο 30 χιλιοστών και τη δυνατότητα να μεταφέρει οπλισμό διαφόρων τύπων βάρους έως και 2.500 κιλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.