Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αχαΐα: Σε απόγνωση οι ψαράδες στις Αλυκές - Ζητούν καταφύγιο

Θέμα επιβίωσης είναι για τους επαγγελματίες ψαράδες της Κάτω Αχαΐας η ανάπλαση και διαμόρφωση της παραλιακής ζώνη των Αλυκών. Οι 70 πε...

Θέμα επιβίωσης είναι για τους επαγγελματίες ψαράδες της Κάτω Αχαΐας η ανάπλαση και διαμόρφωση της παραλιακής ζώνη των Αλυκών.
Οι 70 περίπου οικογένειες που ζουν από το ψάρεμα στην περιοχή των Αλυκών, ζητούν εδώ και μήνες σε συνεργασία με την δημαρχία της δυτικής Αχαΐας τη διαμόρφωση διαύλου και τη δημιουργία νέου καταφυγίου στον παραλιακό οικισμό που υπάρχει εκεί, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.
Όπως υποστηρίζουν οι ψαράδες, οι δυνατές βροχές που έπεσαν τους χειμερινούς μήνες σε συνδυασμό με τα πλημμυρικά φαινόμενα στον παραλιακό οικισμό, έχουν ουσιαστικά απαγορέψει στα καΐκια τους να αράζουν στο γραφικό λιμανάκι, αφού κάθε φορά βρίσκουν στεριά, με αποτέλεσμα τα σκάφη τους να παθαίνουν ζημιές.
Ορισμένοι από τους ψαράδες αυτούς, σκέφτονται σε περίπτωση που η πολιτεία παραμείνει άπραγη στο αίτημά τους να φύγουν από τον τόπο τους, αφού αν μείνουν είναι σίγουρο, σε συνδυασμό με τις λιγοστές ψαριές που βγάζουν από την θάλασσα, θα πεινάσουν.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ψαράδες έχουν ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό για το ζήτημα που τους απασχολεί, περιμένοντας την άδεια για κάποιες εργασίες αποκατάστασης του καταφυγίου, όμως το μόνο που έχουν λάβει μέχρι σήμερα είναι υποσχέσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.