Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή 4 Μαΐου στα Καλάβρυτα, υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, το...

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή 4 Μαΐου στα Καλάβρυτα, υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών «Ο ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ». Στο συνέδριο που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Kalavrita Canyon» και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Κυριακή 6 του μηνός συμμετέχουν διακεκριμένοι ιατροί από πολλά Νοσοκομεία της χώρας. Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει στις 8:30 μ.μ. παρουσία του δημάρχου Καλαβρύτων Γ. Λαζουρά, του β΄ γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτη π. Ιερώνυμου Κάρμα ενώ στο προεδρείο θα είναι ο καλαβρυτινός πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Κώστας Μάρκου και ο πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών, διευθυντής Χειρουργικής Γεώργιος Ζωγράφος.
Συμμετέχουν η Γ’ Χειρουργική Κλινική του «Γ. Γεννηματάς», η Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Ιδιαίτερη σημασία για εμάς έχει η συμμετοχή σημαντικού αριθμού συναδέλφων καλαβρυτινής καταγωγής αλλά και συναδέλφων που δραστηριοποιούνται σήμερα στην επαρχία μας. Επίσης για πρώτη φορά καλαβρυτινοί επιστήμονες, πέραν της ιατρικής, παρουσιάζουν και προτάσεις που αφορούν τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης της πατρίδας μας. Τα Καλάβρυτα αποτελούν σημείο αναφοράς της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Επιπλέον, τα όμορφα φυσικά τοπία της περιοχής συνθέτουν ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό» αναφέρει στην «Καλ. Λαύρα» ο Γεώργιος Ζωγράφος, διευθυντής Χειρουργικής στο «Γ. Γεννηματάς», καταλήγοντας: «Επιδίωξη της Εταιρείας μας είναι να γίνουν οι εκδηλώσεις αυτές επιστημονικός θεσμός με τη μεγαλύτερη δυνατή εμβέλεια».
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνει στον χώρο του ξενοδοχείου και στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων, επιλογή εθελοντών δοτών αιμοποιητικών κυττάρων, μυελού των οστών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Οραμα Ελπίδας», ο οποίος συνεργάζεται για το σκοπό αυτό συστηματικά στην Αθήνα με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Από σήμερα Παρασκευή έως και αυτή την Κυριακή ο Δήμος διαθέτει το χώρο του Τουριστικού Περιπτέρου του, στην πλατεία των Καλαβρύτων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε συνεργασία με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Οραμα».
Ο Δήμος Καλαβρύτων καλεί όσους από τους πολίτες επιθυμούν να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών, να προσέλθουν, είτε 
➤ σήμερα Παρασκευή στο χώρο του συνεδρίου στο ξενοδοχείο Canyon, ώρες 19:00 – 21:00 στο ενημερωτικό σταντ θα γίνεται εγγραφή νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ώρα 8:00 μ.μ.), σήμερα θα γίνει ομιλία με θέμα «Η Σημασία της Εθελοντικής Προσφοράς Αιμοποιητικών Κυττάρων / Μυελού των Οστών», από την Ιωάννα Βαρελά, βιολόγο και στέλεχος του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας» και
➤ αύριο Σάββατο στην κεντρική πλατεία στο Τουριστικό Περίπτερο Καλαβρύτων ώρες 10:00 – 14:00 όπου θα λειτουργήσει το Ενημερωτικό Περίπτερο και θα γίνεται εγγραφή νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δημιουργήθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών, με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς. Το «Οραμα» έχει αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης, για τη σημασία της δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων μυελού των οστών και την αύξηση του αριθμού των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.