HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γιατί λέμε την Πατρών - Τριπόλεως «111» - Ένα λάθος πολλών δεκαετιών...

Όλοι μας, όταν μιλάμε για τον δρόμο Πατρών - Τριπόλεως, μιλάμε για την "111". Έτσι την γνωρίσαμε, έτσι την ορίζουμε... Κι όμως...

Όλοι μας, όταν μιλάμε για τον δρόμο Πατρών - Τριπόλεως, μιλάμε για την "111". Έτσι την γνωρίσαμε, έτσι την ορίζουμε... Κι όμως, όλα μας τα χρόνια την λέμε λάθος. Η ονομασία "Ε.Ο. 111" δεν προκύπτει από την απόφαση του 1963 («B 319 - Ονοματοδοσία Εθνικών Οδών» Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως. 23 Ιουλίου 1963) αλλά είναι προπολεμική. Συγκεκριμένα, στα Τεχνικά Χρονικά του 1934 αναφέρεται οδός με αύξοντα αριθμό 111 και ονομασία «Πατρών - Τριπόλεως», στον οποίο γίνονταν ή επρόκειτο να γίνουν έργα στα τμήματα: α) από χάνι Μπαλάση προς Δίβρην και β) γέφυρα Τριποτάμου, όπως δηλώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική καταχώρηση.
Μετά από την απόφαση του 1963, αυτός ο δρόμος αποκαλείται ως Ε.Ο. 33 

Η Εθνική Οδός 33 (ΕΟ33), λοιπόν συνδέει την Πάτρα με το Λεβίδι διασχίζοντας δυτικά και νότια το όρος Ερύμανθος και όχι η "111" Διασχίζει επί το πλείστον μέρη του Νομού Αχαΐας, σε δεύτερο βαθμό του Νομού Αρκαδίας, καθώς και τμήμα του Νομού Ηλείας και έχει μήκος 142 χιλιόμετρα.
Είναι μια ειδυλλιακή και ήσυχη διαδρομή που χαρακτηρίζεται από συνεχή εναλλαγή τοπίου και ένα υπέροχο και αμόλυντο ορεινό φυσικό περιβάλλον.
για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.