HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο γύπας “Αλέξης” από τη Δυτική Ελλάδα στην… Υεμένη!

Το όρνιο με την ονομασία “Αλέξης” είχε μαρκαριστεί στο Μεσολόγγι και του είχε τοποθετηθεί πομπός για να παρακολουθείται στην περίπτωση πο...

Το όρνιο με την ονομασία “Αλέξης” είχε μαρκαριστεί στο Μεσολόγγι και του είχε τοποθετηθεί πομπός για να παρακολουθείται στην περίπτωση που καταγραφεί ξανά κρούσμα δηλητηριάσεως, όμως αντί γι αυτό βοήθησε να ανακαλυφθούν οι σύνδεσμοι των αποικιών γυπών της Αιτωλοακαρνανίας με άλλες και μάλιστα πολύ πιο μακρινές περιοχές από τα Βαλκάνια.

Όπως ενημερώνει ο Νίκος Νούλας, εθελοντής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, τα ίχνη του γύπα είχαν χαθεί πριν πέντε μήνες, κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης του στη Σαουδική Αραβία και ο πομπός σταμάτησε να εκπέμπει.

Υποτίθεται ότι αυτό οφείλονταν στην απώλεια της κάλυψης του δικτύου ή στη μετάβαση από ένα δίκτυο σε ένα άλλο .

Σήμερα όμως, ο γύπας μετέδωσε τα δεδομένα από ολόκληρο το ταξίδι του, πέρασε το χειμώνα στη νοτιοανατολική Υεμένη και τώρα πετάει πίσω βόρεια. Ο πομπός έστειλε τα δεδομένα για 5 μήνες,

“Να δούμε τελικά αν θα επιστρέψει στα πάτρια!!!”, καταλήγει στην ανάρτηση του ο εθελοντής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.