Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τι συμβαίνει με το ΤΡΕΝΟ στην Αχαΐα;

Με βάση το χρονοδιάγραμμα της ΕΡΓΟΣΕ το τμήμα των 71 χλμ. από το Κιάτο ώς τη Ροδοδάφνη Αιγίου θα παραδοθεί στις αρχές φθινοπώρου, αλλά τ...

Με βάση το χρονοδιάγραμμα της ΕΡΓΟΣΕ το τμήμα των 71 χλμ. από το Κιάτο ώς τη Ροδοδάφνη Αιγίου θα παραδοθεί στις αρχές φθινοπώρου, αλλά την πρώτη διετία θα μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο ντιζελοκίνητα τρένα.
Το συγκεκριμένο τμήμα έχει και άλλη μια κατασκευαστική πρωτοτυπία: οι σταθμοί παραδόθηκαν το 2014, αλλά η γραμμή ακόμη είναι υπό κατασκευή γιατί είχε πτωχεύσει ο εργολάβος και στα τέλη του 2015 χρειάστηκε να γίνει νέος διαγωνισμός.
Στις αρχές Φεβρουαρίου ανατέθηκε η τρίτη και τελευταία εργολαβία για την ηλεκτροκίνηση, με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2020.
Λίγους μήνες αργότερα αναμένεται να παραδοθεί και το επόμενο τμήμα των 27,6 χλμ από τη Ροδοδάφνη ώς τον Ψαθόπυργο.
Τον Ιανουάριο υπογράφηκε η σύμβαση για τα 10,5 χλμ. που θα φέρει το τρένο ώς το Ρίο. Η ηλεκτροκίνηση για τις δύο τελευταίες εργολαβίες προγραμματίζεται για το φθινόπωρο, με προοπτική το δίκτυο να λειτουργεί το 2020.
Σε... σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η συνέχιση της γραμμής ώς την Πάτρα λόγω των αντιδράσεων της δημοτικής αρχής της.
Χρειάστηκαν πολύμηνες συζητήσεις και αρκετές βελτιώσεις για να προχωρήσει η λύση του υπουργείου για παραλιακή διέλευση έω τον Αγιο Διονύσιο, με προϋπολογισμό 130 εκατ. ευρώ.
Τα έργα, που θα έχουν πολλά υπογειοποιημένα κομμάτια ώστε να εξασφαλίζεται η πρόσβαση στο παράκτιο μέτωπο, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ώς το 2023, για να μη χρειαστεί να επιστραφούν τα κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί από το τρέχον ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.