HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τρίτο «όχι» στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Για τρίτη φορά απορρίφθηκε από την τουρκική δικαιοσύνη το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται επί σχεδόν δύο...

Για τρίτη φορά απορρίφθηκε από την τουρκική δικαιοσύνη το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται επί σχεδόν δύο μήνες σε φυλακή της Ανδριανούπολης.
Το νέο αίτημα των δικηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για επανεξέταση της κράτησής τους, απορρίφθηκε από το δικαστήριο που την εξέτασε άμεσα. Οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους.
Παρά το χρονικό διάστημα που έχει περάσει, το κατηγορητήριο σε βάρος των δύο αξιωματικών δεν έχει οριστικοποιηθεί, ούτε έχει οριστεί ακόμη δικάσιμος.
Σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Ανδριανούπολη, με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, και κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό κανάλι NTV, συνέδεσε για πρώτη φορά τα δύο περιστατικά. «Η Ελλάδα μάς ζήτησε πίσω τους Έλληνες στρατιωτικούς και εμείς τους είπαμε "αν ζητάτε κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να μας δώσετε τους στρατιώτες που συμμετείχαν στο πραξικόπημα". Αν μας τους παραδώσουν, θα το σκεφτούμε» είπε ο Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.