Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι: Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος

Συνεχίζουν την προκλητική ρητορική οι Τούρκοι καθώς με αφορμή την έκθεση της ΕΕ για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας το τουρκικό υπουργ...

Συνεχίζουν την προκλητική ρητορική οι Τούρκοι καθώς με αφορμή την έκθεση της ΕΕ για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του επανέρχεται στον ισχυρισμό ότι τα Ίμια είναι υπό τουρκική κυριαρχία.

«Τα Ίμια, τα νερά γύρω τους και ο εναέριος χώρος από πάνω τους είναι αποκλειστικά υπό τουρκική κυριαρχία» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ (σ.σ. το αγγλικό κείμενο αναφέρει: The Kardak Rocks and their territorial waters and airspace above them are exclusively under Turkish sovereignty).
Επικρίνουν, μάλιστα, την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στάση της χαρακτηρίζοντας λάθος και απαράδεκτο να βάζει τον εαυτό της στη θέση του διαιτητή ή του δικαστηρίου για να βγάλει μια κρίση με το πρόσχημα της «αλληλεγγύης της ένωσης».
«Η στήριξη αυτή που δίνεται ως "carte blanche" από την ΕΕ στα κράτη μέλη της στις διαφορές τους με τρίτες χώρες δεν συνεισφέρει στην επίλυση αυτών των θεμάτων στο πλαίσιο της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου. Τέτοια στάση αντιβαίνει στις ίδιες τις αξίες της ΕΕ» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας κάνει αναφορά και στο Κυπριακό κατηγορώντας τις Βρυξέλλες ότι «επαναλαμβάνουν τις γνωστές θέσεις τους που βασίζονται σε λάθος προσλαμβάνουσες για το θέμα».
«Το γεγονός ότι η ΕΕ επιμένει σε αυτή την μονομερή και διαστρεβλωμένη εικόνα αποκαλύπτει ότι όχι μόνο δεν έχει στρατηγική αξιολόγηση των όσων συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο αλλα και ότι δεν έχει την δυνατότητα να αναπτύξει ένα μακροπρόθεσμο όραμα για την περιοχή» προσθέτουν σε υψηλούς τόνους οι Τούρκοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.