Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ως τη Δευτέρα 30 Απριλίου θα πρέπει να δηλωθεί ​για να αποδοθεί στο δημόσιο, το ποσό που εισέπραξαν οι επιχειρήσεις ως περιβαλλοντικό τέ...

Ως τη Δευτέρα 30 Απριλίου θα πρέπει να δηλωθεί ​για να αποδοθεί στο δημόσιο, το ποσό που εισέπραξαν οι επιχειρήσεις ως περιβαλλοντικό τέλος των 4 λεπτών ανά πλαστική σακούλα, για τις σακούλες που διέθεσαν κατά το α΄τρίμηνο της χρονιάς.
Με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών ορίζεται ότι η δήλωση για το περιβαλλοντικό τέλος που επιβάλλεται στις πλαστικές σακούλες θα υποβάλλεται ανά τρίμηνο και έως την τελευταία ημέρα του μήνα που ακολουθεί την περίοδο στην οποία αφορά. Έτσι η δήλωση θα υποβληθεί για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2018.
Ωστόσο από την διατύπωση με την οποία κατατέθηκε η διάταξη, δεν διευκρινίζεται εάν η διορία περιλαμβάνει την τελευταία εργάσιμη ημέρα ή, αν πχ πέφτει σε αργία, μπορεί η δήλωση (ή και η πληρωμή) να μετατίθεται και στην πρώτη εργάσιμη του επόμενου μηνός. Για τον μήνα Απρίλιο πάντως δεν γεννάται ζήτημα (30 του μηνός είναι ημέρα Δευτέρα) αλλά μέχρι να ψηφιστεί η διάταξη ενδεχομένως να υπάρξει αποσαφήνιση ή αλλαγή της.
Συγκεκριμένα το άρθρο 119 του νομοσχεδίου ορίζει τα εξής:
Μέτρα διαχείρισης των πλαστικών σακουλών μεταφοράς
«Αρμόδια για τον έλεγχο της ορθής απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους είναι αποκλειστικά η Φορολογική Διοίκηση.
Η δήλωση απόδοσης περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας υποβάλλεται από τα υπόχρεα πρόσωπα στη Φορολογική Διοίκηση κάθε τρίμηνο, έως την τελευταία ημέρα του μήνα που ακολουθεί την περίοδο στην οποία αφορά. Η δήλωση υποβάλλεται για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2018.
Σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας που επηρεάζουν τη λειτουργία της Φορολογικής Διοίκησης ή σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή άλλων αντίστοιχων εξαιρετικών και δυσμενών συμβάντων που επηρεάζουν φορολογούμενους, με απόφαση του Υπουργού των Οικονομικών μπορεί να ορίζεται διαφορετική προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης απόδοσης ή να χορηγείται παράταση της προθεσμίας για την υποβολή της δήλωσης αυτής, καθώς και διαφορετική προθεσμία καταβολής του τέλους. Η απόφαση παράτασης εκδίδεται το αργότερο μέχρι τη λήξη της προβλεπόμενης προθεσμίας και ισχύει από το χρόνο έκδοσής της.
Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) καθορίζονται ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους του παρόντος άρθρου, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την επιβολή, είσπραξη και απόδοση του τέλους αυτού».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.