Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με 12 ομάδες η Super League - Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων

Προχωράει το πλάνο της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων από την Κυβέρνηση που θα αλλάξει εκ βάθρων την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. ...

Προχωράει το πλάνο της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων από την Κυβέρνηση που θα αλλάξει εκ βάθρων την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που ήταν απαραίτητο να πάρουν τελεσίδικη μορφή, η Κυβέρνηση, η ΕΠΟ και η Super League βρίσκονται σε πλήρη συνεννόηση μεταξύ τους για τη ριζική αλλαγή της δομής του πρωταθλήματος.

Super League:
Super League με 12 ομάδες, με εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο για όλους και επιπλέον έσοδα, πιθανόν με την μορφή ποσοστού από το στοίχημα, εφόσον θεσμοθετηθεί. Το πρωτάθλημα θα έχει δύο γύρους και πλέι-οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6. Οι θέσεις 7-12 θα παίζουν πλέι άουτ για να υποβιβαστούν δύο.
Με τη συμμετοχή 12 ομάδων και άκρως ικανοποιητικά χρήματα για όλες τις ΠΑΕ. Ακόμη και οι (σήμερα) τηλεοπτικά άστεγες, θα βρουν ένα εξαιρετικά συμφέρον συμβόλαιο και θα μπορέσουν να γίνουν βιώσιμες και πιθανώς κερδοφόρες. Είναι σαφές πως τα χρήματα θα πάνε αναλογικά. Άλλα χρήματα θα πάρει ο Ολυμπιακός και άλλα ο Πανιώνιος πχ. Ωστόσο όλες οι ΠΑΕ θα πάρουν πολύ ικανοποιητικά ποσά για να μπορέσουν να εμφανιστούν όπως πρέπει σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Super League 2
Σε αυτήν την κατηγορία θα βρίσκονται οι 10 πρώτες ομάδες της φετινής Super League βάσει βαθμολογίας, μαζί με τον Άρη και τον ΟΦΗ. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο γύρους και στο τέλος θα παίξουν play-off για τον πρωταθλητή οι ομάδες στις θέσεις 1-6 και play-out για την αποφυγή των δύο θέσεων του υποβιβασμού από τις θέσεις 7-12. Εδώ το δέλεαρ θα είναι ξανά οικονομικό, δεδομένου πως τα χρήματα θα αγγίζουν μίνιμουμ τις 700 χιλιάδες για κάθε ομάδα, με ενδεχόμενο σε κάποιες περιπτώσεις να φτάσουν το 1.5 εκατομμύριο. Πολύ μεγάλη διαφορά αν αναλογιστεί κανείς τι θα λάβουν του χρόνου, αν δεν γίνει η αναδιάρθρωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.