Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ: Ιατροκοινωνική εκδήλωση για τις Αλλεργικές παθήσεις

Σε αίθουσα του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαρτίου η προγραμματισμένη ιατροκοινωνική εκδήλωση με κεντρικ...

Σε αίθουσα του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαρτίου η προγραμματισμένη ιατροκοινωνική εκδήλωση με κεντρικό θέμα ‘’Συχνές Αλλεργικές παθήσεις, Παιδιών & Ενηλίκων’’.
Η ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εκδήλωση οργανώθηκε από το Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής Κ.Υ.Χ. στα πλαίσια των εαρινών ενημερώσεών του σε κατοίκους και φορείς της περιοχής σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Διεύθυνση Υγείας) και με το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας.

Στην προσφώνηση της η πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής Κ.Υ.Χ. κα. Ιωάννα Θεοδωροπούλου ανεφέρθη στους σκοπούς της εκδήλωσης, στη σπουδαιότητα και στο μέγεθος του προβλήματος για τις αλλεργίες στην εποχή μας. 

Καλωσόρισε το βοηθό Περιφερειάρχη κ. Χαροκόπο Αντώνιο, τον Αντιδήμαρχο, εκπρόσωπο του Δημάρχου Ερυμάνθου κ. Κανελλάκη Περικλή, τον κ. Μπαρή Θεόδωρο, εκπαιδευτικό & Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ερυμάνθου, τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων και τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίτσας. 
Ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους συνδιοργανωτές τη Διεύθυνση Υγείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας, τον συντονιστή της τράπεζας κ. Γρηγόρη Αλόκριο, Διευθυντή του ΚΥΧ, τους ομιλητές κ.κ. Κατερίνα Μπρίνια MD MSc, Αλλεργιολόγο με θέμα :
«Οξείες Αλλεργικές Αντιδράσεις», τον Νικόλαο Μπαραμπάτη, Πνευμονολόγο με θέμα: «Αλλεργικό άσθμα» και την Έλσα Βακουφτσή, Παιδίατρο Κ.Υ. Χαλανδρίτσας με θέμα: «Αλλεργίες στα παιδιά » καθώς και το ακροατήριο. 
Σημειωτέον ένας στους πέντε Έλληνες νοσεί από αλλεργίες. Τελευταία όμως παρατηρείται μία παγκόσμια έξαρση που αγγίζει το 45%, ενώ το 2050 υπολογίζεται, όπως ανέφερε η ομιλήτρια κα. Μπρίνια, όλος ο πληθυσμός θα είναι αλλεργικός. 

Με στοχευμένες ερωτήσεις των συμμετεχόντων ακολούθησε συζήτηση, αποτέλεσμα των επιτυχημένων εισηγήσεων των ομιλητών με τα ενδιαφέροντα θέματα που ανέπτυξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.