Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΟΥΚΙΟΣ - ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΛΑΖΟΥΡΑ: "Είστε ολίγιστος, κατώτερος των περιστάσεων"

Ανοικτή επιστολή απέστειλε η "Ριζική Ανατροπή" με την οποία καταφέρεται εναντίον του Δημάρχου Καλαβρύτων με αφορμή την υπεράσπ...

Ανοικτή επιστολή απέστειλε η "Ριζική Ανατροπή" με την οποία καταφέρεται εναντίον του Δημάρχου Καλαβρύτων με αφορμή την υπεράσπιση του στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων στην δίκη που έλαβε χώρα στο Αίγιο.
Η Επιστολή έχει ως εξής:
«Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του.
Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία. Η αληθινή παιδεία και όχι η ανεύθυνη εκπαίδευση και η πληροφορία χωρίς κρίση και χωρίς ανήσυχη αμφισβητούμενη συμπερασματολογία. Αυτή η παιδεία που δεν εφησυχάζει ούτε δημιουργεί αυταρέσκεια στον σπουδάζοντα, αλλά πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα και την ανασφάλεια. Όμως μια τέτοια παιδεία δεν ευνοείται από τις πολιτικές παρατάξεις και από όλες τις κυβερνήσεις, διότι κατασκευάζει ελεύθερους και ανυπότακτους πολίτες μη χρήσιμους για το ευτελές παιχνίδι των κομμάτων και της πολιτικής.
Ο φασισμός στις μέρες μας φανερώνεται με δυο μορφές. 'Η προκλητικός, με το πρόσχημα αντιδράσεως σε πολιτικά ή κοινωνικά γεγονότα που δεν ευνοούν την περίπτωσή τους, ή παθητικός μες στον οποίο κυριαρχεί ο φόβος για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Ανοχή και παθητικότητα λοιπόν. Κι έτσι εδραιώνεται η πρόκληση. Με την ανοχή των πολλών...».( Μάνος Χατζιδάκις)
Κύριε Δήμαρχε του δήμου Καλαβρύτων,
Τα Καλάβρυτα, η Μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων είναι ιδέα. Η ιδέα του ελεύθερου πνεύματος. Είναι το αντιφασιστικό σύμβολο. Το σύμβολο του ανθρώπου που πηγαίνει κόντρα σε κάθε παρακμή. Είναι η ιδέα που πρέπει να δημιουργήσει την ελπίδα της ανάτασης. Αυτό είναι τα Καλάβρυτα. Χρέος και σκοπός τους η καταπολέμηση του φασισμού και κάθε φαινομένου που τον γεννά. Η Μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων πρέπει να γίνει το παγκόσμιο αντιφασιστικό σύμβολο.  Κοντολογίς -  πηγαίνοντας λίγο πιο πέρα  την έκφραση του προέδρου του ΔΜΚΟ Χρίστου  Φωτεινόπουλου: ¨το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος είναι ο προορισμός του ανθρώπου¨ -  τα Καλάβρυτα είναι ο προορισμός του ανθρώπου.
Κύριε Λαζουρά
Προσερχόμενος ¨αυτοβούλως¨ ως μάρτυρας υπεράσπισης του μητροπολίτη Αμβρόσιου, για τις γνωστές πλέον στο πανελλήνιο ρατσιστικές δηλώσεις του, οι οποίες όπως είπε ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος καταθέτοντας στην ίδια δίκη «το λεξιλόγιο αυτό είναι λεξιλόγιο Χίτλερ», προσβάλλατε τα Καλάβρυτα. Προσβάλλατε και την ιστορία και την ιδέα των Καλαβρύτων. Δανειζόμαστε και προσυπογράφουμε την άποψη  του Καλαβρυτινού καθηγητή ιατρικής και πρόεδρου του κεντρικού συμβουλίου υγείας, Κώστα Μάρκου: ¨Δεν έχει πλέον το ειδικό ηθικό βάρος που απαιτείται για να εκπροσωπεί αυτή την ιστορία. Ολίγιστος, κατώτερος των περιστάσεων. Εάν έχει στοιχειώδες αίσθημα αιδούς οφείλει πάραυτα να παραιτηθεί του αξιώματος του. Φοβούμαι πως επειδή δεν το έχει  δεν θα το κάνει, διότι όπως λέει ο ποιητής                                 Μ. Αναγνωστάκης «..Δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήτανε..».
Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Παρακαλούμε όπως στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. τεθεί ως πρώτο θέμα της Η. Δ. η καταδίκη της ενέργειας του Δημάρχου, που προσβάλλει την ιστορία και την ιδέα της Μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων.
Για τη Ριζική Ανατροπή
Κώστας  Κούκιος                                                              Λεωνίδας Βασιλόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος (επικεφαλής της παράταξης)                   Δημοτικός Σύμβουλος
Κοινοποίηση:
1. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
2. Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης
3. Υπουργό Εσωτερικών
4. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
5. Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος
6. Έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.