HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΧΑΪΑ: Σε Κινητοποιήσεις οι Καθηγητές της Α' ΕΛΜΕ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσει την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στου υπουργείο παιδείας, η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας. Ζητούμενο είναι οι μόνιμο...

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσει την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στου υπουργείο παιδείας, η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας. Ζητούμενο είναι οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν τα κενά στην εκπαίδευση.
"Η παρουσία μας στο υπουργείο την Παρασκευή γίνεται σε συνέχεια της διαμαρτυρίας που είχε γίνει στις 2 Μαρτίου. Καταγγέλλουμε τη βία που δέχθηκαν οι εκπαιδευτικοί στη διαμαρτυρία αυτή εν απουσία του υπουργού. Ενώ γνώριζε ότι θα υπάρξει μία τόσο σημαντική διαμαρτυρία έλειπε από το υπουργείο και έδιωξε όλο το προσωπικό.
Αυτό δε θα μείνει χωρίς απάντηση και γι αυτό και προχωράμε στην διαμαρτυρία της Παρασκευής και συμμετέχουμε μαζικά από την τοπική ΕΛΜΕ. Πρέπει αν δοθεί ένα τέλος στην αδιοριστία των αναπληρωτών" ανέφερε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Στεφάνου, Αναπληρώτρια φιλόλογος Ειδικής Αγωγής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της Α' ΕΛΜΕ Αχαίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της:
Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας χαιρετίζει, στηρίζει και συμμετέχει στο φρέσκο, συλλογικό και μαχητικό κίνημα για μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση. Θεωρεί ότι ο στόχος να σπάσει το «μνημόνιο στην εκπαίδευση» με τους μηδενικούς μόνιμους διορισμούς, την αύξηση της ελαστικής εργασίας και τη διαρκή συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου με εργαλεία του ΟΟΣΑ είναι καίριος! Γι αυτό:
Συνεχίζονται οι ενημερώσεις στα σχολεία από μέλη του ΔΣ.
Την Τρίτη 13-3-2018 και ώρα 7.00μμ έγινε Γεν. Συνέλευσαη στο Εργ. Κέντρο, ώστε: α) Να δημιουργηθεί συλλογικά το πολιτικοσυνδικαλιστικό πλαίσιο που θα συνολικοποιήσει τους αγώνες ενάντια στη συρρίκνωση του σχολείου και υπέρ του σχολείου με όλη τη γνώση και για όλους τους μαθητές β) Να στηρίξει τα πάσης φύσης εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών αρχής γενομένης από τους μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών, στηρίζοντας όλη την προϋπηρεσία τους και για όλους τους κλάδους.
Μισθώνει λεωφορεία για μετάβαση στο Υπ. Παιδείας την Παρασκευή 16/3/2018 το πρωί, μέρα απεργιακής πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης.
Προκηρύσσει συμπληρωματικές στάσεις εργασίας σ’ αυτές του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ως εξής: α) 8.00πμ-11.00πμ για τα πρωινά σχολεία, β) 5.00μμ-7.00μμ για τα απογευματινά (και ΙΕΚ) και γ) 9.00μμ – 11.00μμ για τα εσπερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.