Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: «Κύριε Κοντονή, γιατί επεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη;»

Τη δική του απάντηση δίνει προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, μιας και ο Υπουργός σε ραδιοφωνική τ...

Τη δική του απάντηση δίνει προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, μιας και ο Υπουργός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε πως θα ζητήσει τα πρακτικά της δίκης της περασμένης Πέμπτης, που πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελλειοδικείου Αιγίου και κατά την οποία ο Μητροπολίτης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες της υποκίνησης μίσους και βίας κατά ομοφυλοφίλων.
"Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη εξουσία και δεν έχετε δικαίωμα να επεμβαίνετε στο έργο της" τονίζει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος στην ανοιχτή του επιστολή, την οποία ανάρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο και αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσεν η είδηση, ότι ζητείτε τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης της 15ης Μαρτίου έ.έ. προκειμένου να τα εξετάσετε, κατά  την οποίαν υπήρξε κατηγορούμενος ο υποσημειούμενος.
Εξ όσων γνωρίζομεν, η Δικαιοσύνη τυγχάνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ! Οι Αποφάσεις της ΔΕΝ χρειάζονται την προέγκρισιν του Υπουργείου Σας. 
Επισήμως, λοιπόν, Σας ερωτώ: Γιατί επεμβαίνετε στο έργο της; Με ποιό δικαίωμα ζητείτε να Σας αποσταλούν ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ  της δίκης; 
Είναι δυνατόν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, να αναφέρει ότι τον ξένισε η αθωωτική απόφαση και για το λόγο αυτό να ζητάει τα Πρακτικά; Είναι προφανές ότι με αυτή την παρέμβαση μοναδικός στόχος και σκοπός είναι η επέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης κατά παράβαση του Συντάγματος. Δεν είναι δυνατόν κύριε Υπουργέ να καταλύονται με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα του κατηγορουμένου. Αυτονόητη είναι η αναφορά μου στην επιτροπή αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου με αφορμή την επέμβαση Υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο της Δικαιοσύνης.
Κύριε Υπουργέ,
Σεβασθήτε, παρακαλώ, το Κοινόν Αίσθημα! Μη παραβιάζετε θεμελιώδεις κανόνες της Δημοκρατίας! Αφήστε την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργον Της! 
Με τιμή και αξιοπρέπεια
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 19 Μαρτίου 2018»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.