Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Απ Κατσιφάρα με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων

Η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και γενικότερα ζητήματα σχολικής στέγης συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Περιφερει...

Η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και γενικότερα ζητήματα σχολικής στέγης συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας  Απόστολος Κατσιφάρας με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων, σήμερα Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.

Κατά τη συζήτηση ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην  ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων, που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εστιάζοντας  στα πιο ενεργοβόρα κτίρια, μεταξύ των οποίων είναι και τα σχολεία.

«Στο εγκεκριμένο πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων. Τα κριτήρια επιλεξιμότητας είναι κυρίως οι μεγάλες καταναλώσεις. Το σχολικά μας κτίρια  ανήκουν στην κατηγορία αυτή. Εμείς, οφείλουμε να ενισχύσουμε την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της περιοχής μας. Άλλωστε, η ενεργειακή αναβάθμιση στα σχολικά κτίρια της Δυτικής Ελλάδας εντάσσεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την Ενεργειακή Περιφέρεια, το πλαίσιο της οποίας έχουμε συνδιαμορφώσει  με τους αρμόδιους φορείς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσιφάρας και ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοση σχετικής πρόσκλησης, προκειμένου οι παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων  να χρηματοδοτηθούν με τουλάχιστον 3.000.000 € από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.

Ανάλογη συζήτηση έγινε και γενικότερα για τις ανάγκες που υπάρχουν στη σχολική  στέγη. Ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε ότι αντίστοιχα ζητήματα έθεσε και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, τον οποίο και  ενημέρωσε σε πρόσφατη μεταξύ τους συνάντηση για το σχεδιασμό της Περιφέρειας, που περιλαμβάνει τη σχολική στέγη, καθώς και τον προγραμματισμό για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων.

Σχετικά με τη σχολική στέγη η Περιφέρεια Δυτικής έμπρακτα έχει δείξει το ενδιαφέρον της. Για το λόγο αυτό διαμόρφωσε ειδικό πρόγραμμα τόσο στο ΠΕΠ 2007-2013 όσο και  στο τρέχον ΠΕΠ 2014-2020, μέσω του οποίου έχουν χρηματοδοτηθεί με πάνω από 66.000.000 € σχολικά συγκροτήματα στη Δυτική Ελλάδα, εκ των οποίων περισσότερα από 10.700.00 € έχουν διατεθεί για σχολεία του Δήμου Πατρέων,  ενώ  καταβάλλονται προσπάθειες να συμπεριληφθούν  στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα τρεις ακόμη σχολικές μονάδες.

«Στόχος μας ήταν και παραμένει να διεκδικούμε, σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε και να παραδίδουμε έργα λειτουργικά και ωφέλιμα για τις τοπικές κοινωνίες» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την συνεργασία η οποία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με στόχο την επίτευξη λύσεων. Επεσήμαναν ότι πρόκειται για πάγια αιτήματα,  τα οποία έθεσαν και στο 9ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας.

Εκ μέρους της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων, στη συνάντηση συμμετείχα η πρόεδρος Φωτεινή Κυπραίου – Συριώτη, ο γεν. γραμματέας Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο αντιπρόεδρος Τίμος Πατρινός και τα μέλη του ΔΣ Χρυσόστομος Οικονόμου και Ιωάννα Αγγελή – Μασσαρά.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διατηρεί στενές σχέσεις με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην Παιδεία και σε αυτήν την κατεύθυνση, ενώνει όλες τις δυνάμεις με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.