HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Όλοι μας μία αλυσίδα» σε Καλάβρυτα, Πάτρα, Αίγιο, Δυτική Αχαΐα, Πύργο και Αγρίνιο

Με σύνθημα «Όλοι μας μία αλυσίδα» διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά η Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης 26 - 31 Μαρτίου . Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ...

Με σύνθημα «Όλοι μας μία αλυσίδα» διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά η Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης 26 - 31 Μαρτίου. Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της εποχής κι έχοντας τη στήριξη σημαντικών φορέων αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, διευρύνει τη σύμπραξη αλληλεγγύης και πρόληψης σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Φέτος, θα αποτελέσουν κρίκο αυτής της μεγάλης αλυσίδας εκτός από την Πάτρα, τα Καλάβρυτα, τη Δυτική Αχαΐα και το Αίγιο, ο Πύργος και το Αγρίνιο. Οπως ανέφερε χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθυντής σύνταξης της «Π» Κωνσταντίνος Μάγνης, «η κάθε μας δράση έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο. Κύριος στόχος μας είναι η στήριξη των ευπαθών ομάδων και η διάδοση της ιδέας της αλληλεγγύης». Τόνισε ότι η επιτυχία της συγκεκριμένης διοργάνωσης οφείλεται σε όλους τους συμμετέχοντες, τους οποίους ευχαρίστησε, και φυσικά στην ανταπόκριση της κοινωνίας.

Στα Καλάβρυτα συμμετέχουν ενεργά ο Δήμος Καλαβρύτων και η εφημερίδα "ΩΡΑ των Καλαβρύτων" σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαβρύτων, την Αθλητική Ένωση Καλαβρύτων και τοπικούς φορείς
Τις δράσεις του Δήμου Καλαβρύτων παρουσίασε ο βοηθός δημάρχου σε θέματα Παιδείας και Πρόνοιας ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΚΑΦΑΣ:      
«Σε κάθε δράση που αφορά τον άνθρωπο θα πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και να συμμετέχουμε ενεργά. Οι ανάγκες μεταξύ των συνανθρώπων μας είναι πολλές, γι’ αυτό και σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα για τις οικογένειες και τα μεγάλα ιδρύματα της περιοχής μας». 

Τις δράσεις της εφημερίδας "Ωρα των Καλαβρύτων" παρουσίασε ο εκδότης της εφημερίδας ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ:
«Γινόμαστε κι εμείς, κρίκος αυτής της ανθρώπινης αλυσίδας με δύο δράσεις. Η πρώτη είναι αλληλεγγύης και αφορά τη συγκέντρωση ρουχισμού για το Κέντρο Φιλοξενίας Ανηλίκων Προσφύγων. Η δεύτερη έχει στο επίκεντρο τον εθελοντισμό και την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον. Με τα παιδιά της Ακαδημίας της Α.Ε.Καλαβρύτων, τον Πολιτιστικό σύλλογο και τον Δήμο Καλαβρύτων  θα φροντίσουμε τον καλλωπισμό κοινόχρηστων χώρων, φυτεύοντας διάφορα φυτά».

ΧΑΡΙΣ ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΥ 
Εκ μέρους της συνδιοργανώτριας εταιρείας, που είναι η  Interamerican, η διευθύντρια των κεντρικών γραφείων της στη ΝΔ Ελλάδα, Χάρις Μανιατοπούλου, ανέφερε: «Η INTERAMERICAN συμμετέχει για έκτη συνεχή χρονιά ως συνδιοργανώτρια σε αυτήν την πρωτοβουλία που στόχο έχει τη συστράτευση των κοινωνικών  δυνάμεων της πόλης προς όφελος του συνόλου. Αντίστοιχες ενέργειες είναι απόλυτα εναρμονισμένες με την έννοια της υπευθυνότητας που υπηρετεί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η INTERAMERICAN. Από το 2004, που υλοποιεί ένα πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, έχει αναπτύξει ή υποστηρίξει πολλές τέτοιες συνέργειες με μη κυβερνητικές οργανώσεις, επιχειρηματικούς οργανισμούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, επαγγελματικές ενώσεις και άλλους φορείς, δράσεις που απαντούν κάθε φορά σε ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, ενισχύοντας το μήνυμα της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας όλων που έχει πραγματικά ανάγκη αυτός ο τόπος». 

Οι  δράσεις σε Πάτρα, Αίγιο, Δυτική Αχαΐα, Πύργο και Αγρίνιο
ΠΑΤΡΟΥΛΑ ΚΟΚΚΙΝΗ (πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δυτ. Αχαΐας)
«Οι ανάγκες του Δήμου μας είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω των ιδιαίτερων ομάδων Ρομά και εργατών γης που καλείται να φροντίσει. Προσπάθειες όπως αυτή μας βοηθούν καθοριστικά στο να καλύψουμε σημαντικές ανάγκες. Παράλληλα, κινητοποιεί τους δημότες μας και ιδιαίτερα τις σχολικές κοινότητες, οι οποίες συμμετέχουν ενεργά. Οφείλουμε ως κοινωνία και ως άνθρωποι να περιορίσουμε το εγώ μας και να δώσουμε περισσότερο χώρο στην αλληλεγγύη και τη συμπόνια».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (αντιδήμαρχος Αιγιάλειας)
«Συμμετέχουμε για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Στη διήμερη δράση μας (30 και 31 Μαρτίου) έχουμε δώσει ως τίτλο: «Προσφορά από παιδιά σε παιδιά». Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Ένωση Γονέων και το Κέντρο Κοινότητας θα συγκεντρώσουμε παιχνίδια και λαμπάδες για τα παιδιά που έχουν ανάγκη».

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΟΣ (προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας)
«Πρέπει όλοι να γίνουμε μία γροθιά, για να βοηθήσουμε την τραυματισμένη κοινωνία μας. Ως διεύθυνση συμμετέχουμε σε αυτήν τη δράση με δωρεάν  αιματολογικές εξετάσεις, σπιρομετρήσεις και υπερήχους κοιλιακής αορτής που θα διενεργήσουμε σε διάφορες περιοχές».

ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΥΡΙΩΤΗ – ΚΥΠΡΑΙΟΥ (πρόεδρος Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων) 
«Η δράση στην οποία συμμετέχουμε αφορά τη συγκέντρωση παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων και τη δημιουργία σχολικών βιβλιοθηκών. Τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν θα τα παραδώσουμε  στα Δημοτικά Σχολεία: Σαραβαλίου,43ο, Δρεπάνου, Βραχνεϊκων,16ο, 4ο, 26ο και 4ο ΓΕΛ. Στη δράση μας αυτή θα έχουμε και συνέχεια με την εκδήλωση – γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου και την φιλαναγνωσία στις 30 του μήνα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ. Σε αυτή τη δράση μας συμμτέχουν ενεργά ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών με πρόεδρο τον κ. Νίκο Καραπάνο και ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστικής ''Αγιος Παντελεήμονας'' με πρόεδρο τον κ. Ταξιάρχη Κάππα». 

ΑΝΤΑ ΡΕΜΟΥΝΤΗ («Εθελοντές Πανταχού Παρών»)
«Ο δικός μας ρόλος είναι βοηθητικός στη συγκέντρωση τροφίμων. Ολοι είμαστε εθελοντές με μοναδικό κίνητρο την προσφορά στον άνθρωπο. Γι’ αυτό και φτιάξαμε από τη νέα ομάδα να συμβάλλουμε ενεργά όπου και όπως μπορούμε».
    
ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΕΣ (πρόεδρος Λιμένα Πατρών)
«Η όλη αυτή διοργάνωση με βοήθησε στο να κατανοήσω ακόμα περισσότερο τη συστράτευση των φορέων κι αυτό που μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί. Ολη αυτή η προσπάθεια αποτελεί δείγμα ενός ανώτερου πολιτιστικού επιπέδου της κοινωνίας μας». 

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
Η Εβδομάδα Αλληλεγγύης τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και υποστηρίζεται από τον ΟΛΠΑ. Οι χορηγοί της και θερμοί υποστηρικτές της είναι οι: MedFrigo, Μπακαλάρος, Κωτσόβολος.
Στις δράσεις υγείας προσφέρουν τα μέγιστα οι: Β – ΔΙΑΓΝΩΣΗ, Φροντίδα Υγείας, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΝ VITA Α.Ε, συστεγασμένα ιατρεία Πατριαρχέα και Μαρκοπούλου -Κουλούρη.

Στη δράση για τη συγκέντρωση τροφίμων συμμετέχουν τα σούπερ μάρκετ: ΑΒ Βασιλόπουλος, Ανδρικόπουλος, Αράπης, Κρόνος, Ρουμελιώτης, My market & Metro Cash &Carry, Lidl. Επίσης τα Coffee island, η ΚΑΕ Προμηθέας και η ΕΣΚΑΗ.
Στις δράσεις Αγρινίου και Πύργου συμμετέχουν τα σώματα Προσκόπων και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.