Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κ.Νικολόπουλος: Θεάρεστο κατά γενική ομολογία το έργο του Σεβασμιοτάτου μητροπολίτου κ. κ. Αμβροσίου!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης Οδεύουμε στη Μ. Εβδομάδα, στην εβδομάδα των παθών του σταυρωθέντος δι ημάς και μετά τριήμερο...

Γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης
Οδεύουμε στη Μ. Εβδομάδα, στην εβδομάδα των παθών του σταυρωθέντος δι ημάς και μετά τριήμερον αναστάντος Χριστού μας. Είναι αυτά στοιχεία και γεγονότα μέσα από την χριστιανική μας πίστη που μας καθορίζουν, που ανατροφοδοτούν τη σκέψη μας και την πορεία της ζωής μας. Στοιχεία που συνόδευαν πάντα την σκέψη και τους αγώνες του Ελληνικού λαού-ενός βαθιά θρησκευόμενου λαού-που τον κράτησαν όρθιο τα τετρακόσια χρόνια τουρκικής σκλαβιάς και του έδωσαν τα φτερά για ν απελευθερωθεί, αγωνιζόμενος για του «Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία». Η χριστιανική μας πίστη και οι αξίες τις βάλλονται στις μέρες μας από τους εκφραστές και ταγούς της προσπάθειας μιας παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας. Ο λόγος γνωστός, διότι αποτελεί αντίβαρο και εμπόδιο στα σχέδιά τους. Το ίδιο συμβαίνει και για όσες μέσα από το σώμα της εκκλησίας ελεύθερες φωνές υπάρχουν. Είτε αυτοί είναι απλοί  άνθρωποι, είτε ιερείς ή και μητροπολίτες. Επειδή είναι λίγες οι φωνές ειδικά των μητροπολιτών που έχουν την τόλμη να λένε τα πράγματα με τ’ όνομά τους-έστω και με έναν δικό τους, ίσως ριζοσπαστικό και ενίοτε ακραίο τρόπο- αυτοί μπαίνουν στο στόχαστρο και σύρονται στα δικαστήρια, καθυβρίζονται ταλαιπωρούνται. 
Ο λόγος για τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. κ. Αμβρόσιο. Εξέφρασε φωναχτά, ( το κάνει αρκετές φορές για να ακουστεί, σε διάφορα θέματα που προκύπτουν), μια άποψη που είναι μέσα στα πιστεύω και στις αρχές της χριστιανικής μας πίστης, αλλά και στο μυαλό του μεγαλύτερου σώματος της Ελληνικής κοινωνίας. Η άποψη αυτή κατά κύριο λόγο είχε σαν στόχο να εμποδιστεί η ολοένα αυξανόμενη προσπάθεια αποχριστινισμού της πατρίδας μας αλλά και ξεριζώματος κάθε αξίας  που εκπορεύεται από την Ορθόδοξη πίστη μας και την κανονικότητα που συνοδεύει κάθε έκφανση της ζωής μας.
Στο περιβόητο θέμα περί των ομοφυλοφίλων που δημιουργήθηκε σχετικά τόσος θόρυβος, ο ίδιος καυτηρίασε αυτή καθαυτή την προσπάθεια κάποιων κέντρων ή και κυβερνώντων, να καταργήσουν την κανονικότητα και να την αντικαταστήσουν με την ιδιαιτερότητα. Ο ίδιος δεν στράφηκε ποτέ του εναντίων των ομοφυλοφίλων, τους οποίους δέχεται ως ένα κομμάτι της κοινωνίας με ιδιαιτερότητες.
Για να γίνω ποιο σαφής, παραθέτω εδώ ένα κομμάτι από την υπερασπιστική γραμμή του αξιότιμου Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γεωργίου Λαζουρά, όπως αυτή ακούστηκε και την οποία επικροτώ, ενώ παράλληλα συγχαίρω τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο για το σθένος του. 
«……Υπερασπιστική ήταν η γραμμή του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Λαζουρά, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Μητροπολίτης έχει διατελέσει θεάρεστο έργο στον Δήμο Καλαβρύτων και στον Δήμο Αιγιάλειας με πλούσια κοινωνική δράση, επισημαίνοντας ότι στα ιδρύματα της Μητροπόλεως  εξυπηρετούνται και περιθάλπτονται χωρίς καμία διάκριση, φυλετική η κοινωνική, όλοι, προσφέροντάς τους τροφή και ρουχισμό, έχοντας πάντα την πόρτα της τοπικής εκκλησίας ανοιχτή σε όλους χωρίς διακρίσεις. Τόνισε δε ότι οι δηλώσεις του Μητροπολίτη δεν είναι εχθροπρακτικές».
Μετά ταύτα δεν μπορώ να μην καταθέσω και την δική μου απλή ταπεινή άποψη η οποία συνταυτίζεται με τα όσα ανωτέρω εγράφησαν συνοψίζοντας: 
Αγαπώ και σέβομαι την ιδιαιτερότητα του καθενός. Δεν μπορώ όμως να την υιοθετήσω ότι είναι και η κανονική, η σωστή.
Θεωρώ υπερβάλλουσα την σπουδή που γίνεται στην απόφαση του δικαστηρίου Αιγίου, που αθώωσε τον Σεβασμιότατο κ. Αμβρόσιο, μια σπουδή που δεν παρατηρήθηκε σε άλλα θέματα και μάλιστα του ποινικού δικαίου που απασχόλησαν τα δικαστήρια κατά καιρούς. Και για να ολοκληρώσω θα προσθέσω και τα εξής:
Συζήτησα το θέμα με πολλά άτομα όλων των αποχρώσεων και των δύο φύλων. Η απάντηση ήταν η ίδια. «Πολύ καλά έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης και υποστήριξε τα πιστεύω των περισσοτέρων από εμάς, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από την χριστιανική μας πίστη και την κανονικότητα της δημιουργίας»!!
Μπορεί να μην ήταν κομψός ο τρόπος, αλλά έπρεπε ν ακουστεί η αλήθεια. Ν΄αγιάσει το στόμα του!!!
*** Σημ.: Για όποιον προσπαθήσει να με κατατάξει οπουδήποτε για την θέση που εκφράζω, λέω ξεκάθαρα ότι δεν είμαι χρυσαυγίτης, ούτε ρατσιστής.
Δεν μπορώ να δεχθώ όμως ως Έλληνας πολίτης την κατάπτωση των αξιών αυτών τις οποίες  διδάχτηκα απ τα σχολεία, απ τους γονείς και τους προγόνους μου, που πολλοί απ αυτούς έπεσαν στα πεδία των μαχών για την υπεράσπισή τους.
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης
29 Μαρτίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.