Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επίσκοπος Βενέδικτος: «Αν ο Θεός δώσει, να ταφώ στη Αγία Λαύρα»

Ένας  Καλαβρυτινός Ιεράρχης στην Ανατολική Όχθη του Ιορδάνη Ενώ τα Καλάβρυτα ετοιμάζονται να εορτάσουν μεγαλοπρεπώς το Σάββατο την μνή...

Ένας Καλαβρυτινός Ιεράρχης στην Ανατολική Όχθη του Ιορδάνη
Ενώ τα Καλάβρυτα ετοιμάζονται να εορτάσουν μεγαλοπρεπώς το Σάββατο την μνήμη του Πολιούχου και Προστάτη της πόλεως Αγίου Αλεξίου, η Πάτρα αποχαιρετά σήμερα το Τίμιο Ξύλο το οποίο συνόδευσε από τα Ιεροσόλυμα στην πρωτεύουσα της Αχαΐας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας (Ιορδανίας), ένα εκλεκτό τέκνο των Καλαβρύτων.
Λίγο πριν την επιστροφή του στα Ιεροσόλυμα, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στο Kalavrytanews.com για την σχέση του με την Αγία Λαύρα, την μοναχική του κουρά και την οκταετή παραμονή του στον ιστορικό μοναστήρι.
Κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Πάνο Σακελλαρόπουλο μιλά για την επαφή του με τον μακαριστό, πρώην καθηγούμενο της Ι. Μ. της Αγ. Λαύρας π. Άνθιμο Δημακόπουλο (+2011). "Μετά το θεό τότε, ήταν ο Γέροντάς μου" επισημαίνει ο Σεβασμιώτατος ο οποίος εκάρη μοναχός στην Καλαβρυτινή Μονή σε ηλικία 19 ετών, το 1976.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ BINTEO:  

Κατά την επιστροφή του στην Πάτρα από τα Ιεροσόλυμα ως επικεφαλής της αποστολής με το Τίμιο Ξύλο, αναχώρησε σήμερα για την Αγία Πόλη και την Αγιοταφική Κοινότητα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες για την φιλοξενία του από την Μητρόπολη Πατρών, την ευγνωμοσύνη του για την ανταπόκριση του λαού με το μεγάλο ιερό προσκύνημα στον νέο Άγιο Ανδρέα αλλά και την ευχή "αν ο Θεός δώσει και πεθάνω, να ταφώ στη Λαύρα».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ BINTEO:    

O Mητροπολίτης Φιλαδέλφειας κ. Βενέδικτος (κατά κόσμο Γεώργιος Τσεκούρας), αναχώρησε από την Μονή της Αγίας Λαύρας και εντάχθηκε στους κόλπους της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας στα Ιεροσόλυμα το 1992 ενώ το 1983 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1986 Πρεσβύτερος οπότε μια έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.
Διορίσθηκε από τον Μακαριστό Πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρο Ηγούμενος της Μονής Αγίας Αικατερίνης, Τελετάρχης των Πατριαρχείων και Ταμίας του Ιερού Κοινού ενώ ανήγειρε στην Ιεριχώ ναίδριο της Ζωοδόχου Πηγής και του Αγίου Διοδώρου.
Το 1994 διορίσθηκε μέλος της Ιεράς Συνόδου. Τον Φεβρουάριο του 1998 εξελέγη και χειροτονήθηκε Αρχιεπίσκοπος Γάζης. Το 2000 διορίσθηκε Πατριαρχικός Επίτροπος στο Αμμάν. Το 2001 προήχθη εις Μητροπολίτη Φιλαδέλφειας (Ιορδανίας).
Τη επιστασία και φροντίδα του ανεγέρθησαν οι Ναοί του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου εν Ιορδάνη, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Marj el Hamam, ως επίσης Πολυκλινική, Νηπιαγωγείο στο Αμμάν και Μουσείο εντός της Ιεράς Μητροπόλεως, ανακαινίστηκε ο αρχαίος Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Σαλτ και ιδρύθηκε το βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως. Το 2005 ολοκληρώθηκε το παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου εντός της Ιεράς Μητροπόλεως.
Αναλυτική Συνέντευξη με τον Μητροπολίτη Αμάν και Βορείου Ιορδανίας αύριο Παρασκευή 16 Μαρτίου με την «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΛΑΥΡΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» το 4σέλιδο ένθετο της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.