HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το τηλεοπτικό συνεργείο Ρόιτερ στην Πάτρα για το μεταναστευτικό

Στο λιμάνι της Πάτρας για το μεταναστευτικό αναμένεται να βρεθεί μέσα στις επόμενες μέρες τηλεοπτικό συνεργείο του Ρόιτερ, ενός εκ των με...

Στο λιμάνι της Πάτρας για το μεταναστευτικό αναμένεται να βρεθεί μέσα στις επόμενες μέρες τηλεοπτικό συνεργείο του Ρόιτερ, ενός εκ των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών πρακτορείων στον κόσμο.

Έτσι, για ακόμα μία φορά το ενδιαφέρον της διεθνούς επικαιρότητας στρέφεται στο νέο λιμάνι της Πάτρας και στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εκεί, με εκατοντάδες μετανάστες να παίζουν σε καθημερινή βάση κυνηγητό και κρυφτούλι με τους λιμενικούς, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να ταξιδέψουν λαθραία στην Κεντρική Ευρώπη.

Ήδη στο παρελθόν την παραλιακή ζώνη της Πάτρας έχουν επισκεφτεί τηλεοπτικά συνεργεία και ανταποκριτές από δεκάδες ξένα μέσα ενημέρωσης, όπως το BBC, το CNN, το Al Jazeera αλλά και των γερμανικών εφημερίδων Bild, Ηandelsblatt και άλλων.

Όλα αυτά την στιγμή που οι πιέσεις από τους μετανάστες εντείνονται και το μεταναστευτικό ρεύμα συνεχίζει να αυξάνεται καθημερινά, προκαλώντας αρκετές φορές εντάσεις μεταξύ των αλλοδαπών, των οδηγών φορτηγών και των λιμενικών.

Στο μεταξύ το έργο της νέας περίφραξης κατά μήκος του νέου λιμανιού της Πάτρας αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο διάστημα. Ήδη η φάση των προκαταρτικών εργασιών έχει αρχίσει με ευθύνη του ΟΛΠΑ. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018, το αργότερο μέχρι το 2019 και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην προσέλευση νέων μεταναστών στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Παράλληλα, έτοιμο να ξεκινήσει είναι και το έργο της μεταφοράς των πλαστιγγών στον ISPS, έτσι ώστε να μειωθεί ο χρόνος παραμονής των φορτηγών στην λιμενική ζώνη, αφού οι μετανάστες βλέποντας τα οχήματα αυτά εξορμούν μαζικά στο νέο λιμάνι, πηδώντας κάγκελα, χωρίς να υπολογίζουν πλέον τίποτα και κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.