HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μίνι ανασχηματισμός με εκπλήξεις

Σε ανασχηματισμό με εξαιρετικά περιορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τις αλλαγές του κυβε...

Σε ανασχηματισμό με εξαιρετικά περιορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σήμερα Πέμπτη, στις 12:30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης. Η ορκωμοσία θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

Με τις αλλαγές μεταξύ άλλων καλύπτεται η θέση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, η οποία είχε μείνει κενή μετά την παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Μία ακόμη αλλαγή σε επίπεδο υπουργού αφορά στον Γιάννη Μουζάλα. Τη θέση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής αναλαμβάνει πλέον ο Δημήτρης Βίτσας.

Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας που κατείχε έως σήμερα ο κ. Βίτσας, τοποθετείται ο Φώτης Κουβέλης που αποτελεί την έκπληξη.
Η συγκατοίκηση του Πάνου Καμμένου με τον Φώτη Κουβέλη φαίνεται ότι θα είναι δύσκολη, κάτι που βέβαια μένει να αποδειχθεί.
Ο αντικαταστάτης του κ. Βίτσα, Φώτης Κουβέλης, είναι η έκπληξη του ανασχηματισμού, καθώς από πολλούς είχε προεξοφληθεί ότι δεν ενδιαφέρεται ο ίδιος για υπουργικό θώκο.
Ο Φώτης Κουβέλης σε παλιότερη δήλωσή του, είχε εμφανιστεί αντίθετος σε οποιαδήποτε συνεργασία με τον επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον νυν υπουργό Άμυνας είχε γράψει σε ανάρτησή του στο Twitter: «Συμμαχία της Αριστεράς με στήριξη του κ. Καμμένου δεν την νοούμαι και δεν την συζητάμε». Η δήλωση αυτή είχε γίνει το 2012 και από τότε έχουν περάσει έξι χρόνια...
Από την άλλη και ο Πάνος Καμμένος έχει κάνει διάφορες δηλώσεις για τον κ. Κουβέλη.
Ο υπουργός Αμυνας δεν είχε διστάσει να εκφραστεί με διόλου κολακευτικά λόγια για τον κ. Κουβέλη στο παρελθόν.
Μάλιστα, σε τηλεοπτική συνέντευξη τον είχε χαρακτηρίσει... άρχοντα των μαξιλαριών.
«Ο άρχοντας των μαξιλαριών είναι ο Κουβέλης», είχε πει παλαιότερα ο κ. Καμμένος, ενώ συμπλήρωσε: «Έτοιμος είναι, δεν προλαβαίνουν να τον καλέσουν, από μόνος του λέει θα πάω αν με χρειαστούν. Δεν χρειάζεται καν να τον καλέσουν τον Κουβέλη».

Στο κυβερνητικό σχήμα εντάσσονται τρία εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Εκτός από τον Φώτη Κουβέλη, μπαίνουν οι Κωνσταντίνος Στρατής και Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έως σήμερα διατελούσε ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ. Επισημαίνεται ότι ο κ. Ηλιόπουλος ορίζεται υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και όχι αναπληρωτής υπουργός (θέση που κατείχε η Ράνια Αντωνοπούλου). Συνεπώς, πλέον το υπουργείο Εργασίας έχει μια αναπληρώτρια υπουργό και δύο υφυπουργούς.

Στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (σ.σ. υφυπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης) αποτελεί έκπληξη ότι προστίθεται μία ακόμη θέση υφυπουργού, στην οποία τοποθετείται ο Κωνσταντίνος Στρατής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει αρμοδιότητες που άπτονται του τομέα του Πολιτισμού.

Ο αρχαιολόγος Κώστας Στρατής επιστρέφει, στο υπουργείο Πολιτισμού καθώς διετέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του ΥΠΠΟΑ Αριστείδη Μπαλτά.

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2016 υπήρξε Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Α. Μπαλτά.

Στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι είχε παραιτηθεί ο Κώστας Ζουράρις από τη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για την Ομογενειακή Εκπαίδευση), ορίζεται υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη. Οι αρμοδιότητες της οποίας -όπως και των άλλων νέων αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών- θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.