Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Απ. Κατσιφάρας: Καλό ταξίδι φίλε! Θα σε θυμάμαι πάντα!

Με μια φωτογραφία στην από πρόσφατες χαρούμενες στιγμές στη διάρκεια κάποιου γλεντιού αποχαιρέτισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόσ...

Με μια φωτογραφία στην από πρόσφατες χαρούμενες στιγμές στη διάρκεια κάποιου γλεντιού αποχαιρέτισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας τον ιερέα Νικόλαο Τακτικό, εφημέριο του Ιερού Ναού Αναλήψεως στο Ψαροφάι Πάτρων που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το πρωί της Τρίτης κι ενώ βρισκόταν στο Πνευματικό κέντρο της ενορίας.
"Καλό ταξίδι φίλε, θα σε θυμάμαι πάντα", έγραψε ο Απόστολος Κατσιφάρας στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε στο διαδίκτυο.

Ο π. Νικόλαος 67 ετών την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τις δέκα το πρωί κατέρρευσε ενώ βρισκόταν στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού. Παρά τις προσπάθειες των πιστών που βρίσκονταν εκεί, αλλά και του πληρώματος του ΕΚΑΒ δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1950. Ηταν μέλος πολυμελούς οικογένειας των Τριποτάμων. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο σχολείο της Δάφνης Καλαβρύτων. Στη συνέχεια σπούδασε στην ιερατική σχολή της Κορίνθου και από εκεί βρέθηκε στην Λάρισα και την Πάτμο. Έπειτα θήτευσε στη Ριζάρειο Σχολή των Αθηνών και τέλος στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος το 1977-’78. Στο Αίγιο στην Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ως ιερέας διετέλεσε περίπου για 16 χρόνια και μετά μετατέθηκε στην Μητρόπολη των Πατρών. Παράλληλα με το ιερατικό του έργο ήταν και καθηγητής θεολογίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το τελευταίο σχολείο στο οποίο δίδαξε, πριν συνταξιοδοτηθεί, ήταν το 2ο εσπερινό Γυμνάσιο στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου.
Ο π. Νικόλαος αφήνει πίσω του την Πρεσβυτέρα Βαρβάρα με καταγωγή από το Πάος Καλαβρύτων και την κόρη τους Βασιλική η οποία εργάζεται στην Αθήνα ως φιλόλογος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.