Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μεταναστεύουν οι 6 στους 10 νέους Έλληνες για να βρουν εργασία

Με τις βαλίτσες στο χέρι, έτοιμοι να μεταναστεύσουν είναι η πλειοψηφία των άνεργων νέων στην Ελλάδα. Εξι στους δέκα ηλικίας 20 έως 34 ετώ...

Με τις βαλίτσες στο χέρι, έτοιμοι να μεταναστεύσουν είναι η πλειοψηφία των άνεργων νέων στην Ελλάδα. Εξι στους δέκα ηλικίας 20 έως 34 ετών δηλώνουν πρόθυμοι για μετεγκατάσταση είτε εντός της χώρας είτε στο εξωτερικό προκειμένου να έχουν δουλειά.

Τo φαινόμενο αυτό δεν περιορίζεται μόνο στους Ελληνες νέους αλλά αποτελεί ευρωπαϊκό φαινόμενο με  50% των ανέργων νέων να θεωρεί τη μετανάστευση ως λύση στο πρόβλημα της ανεργίας.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας το 31% των ανέργων ηλικίας 20-34 ετών στη χώρα μας δηλώνει έτοιμο να μετακομίσει σε άλλη πόλη εντός Ελλάδας, προκειμένου να αναζητήσει εργασία. Ένα επιπλέον 17% είναι έτοιμο για μετακίνηση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ένα 11% εμφανίζεται διατεθειμένο να μεταναστεύσει σε τρίτες χώρες.

Αν και το ποσοστό του 41%, που δεν αισθάνεται έτοιμο για μία τέτοια κίνηση, ακούγεται ίσως υψηλό, δεδομένων των πολύ υψηλών ποσοστών ανεργίας των νέων στη χώρα, είναι πάντως αρκετά χαμηλότερο σε σχέση με τον κοινοτικό μέσο όρο.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση  των 28 κρατών -μελών το 50% των ανέργων ηλικίας 20-34 ετών είναι απρόθυμοι για αλλάξουν τόπο κατοικίας. Το 21% είναι έτοιμοι να μετακινηθούν, αλλά εντός των συνόρων της χώρας τους, ενώ το 12% θα εξέταζε τη μετακίνηση σε άλλο κράτος μέλος της Ένωσης και το 17% θα ήταν έτοιμο να μεταναστεύσει εκτός κοινότητας. Οι άνεργοι με υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης είναι πιο έτοιμοι για μία μετακίνηση (22% εντός της χώρας, 16% στην Ε.Ε.).

Οπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα της Εurostat οι πιο επιφυλακτικοί Ευρωπαίοι σε μία αλλαγή τόπου κατοικίας είναι οι νέοι άνεργοι της Μάλτας (73% δηλώνουν ανέτοιμοι για κάτι τέτοιο), της Ολλανδίας (69%) και της Κύπρου (68%). Συνολικά σε 17 κράτη μέλη ποσοστό άνω του 50% δηλώνουν ότι δεν είναι έτοιμοι για μία μετακίνηση με στόχο την εύρεση εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.