Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΑΦΝΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: "Άναψαν τη φλόγα" του 1821 και τίμησαν την επέτειο με λαμπρότητα (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 στη Δάφνη Καλαβρύτων.  Και εφέτος πραγματοποιήθηκαν διημ...

Με λαμπρότητα οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 στη Δάφνη Καλαβρύτων. 
Και εφέτος πραγματοποιήθηκαν διημέρες  εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, οι οποίες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. 
Εναρκτήριο σάλπισμα δόθηκε το βράδυ της παραμονής,  24-3-2018, από την αποστολή των λαμπαδηδοδρόμων, οι οποίοι αφού διέτρεξαν τους κεντρικούς δρόμους της Δάφνης,  με αναμμένες τις δάδες τους, κατέληξαν στη θέση "Ράχη" στην κορυφή του αντικριστού από την κεντρική πλατεία λόφου, όπου άναψαν με φωτιά το λιθόκτιστο "1821" υπό τη συνοδεία πλήθους πυροτεχνημάτων. Ανήμερα της επετείου, το πρωί, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την  πραγματοποίηση της καθιερωμένης  δοξολογίας στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας με σύσσωμη τη συμμετοχή των σχολείων του χωριού και των αρχών και των φορέων του τόπου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους προς τιμή των πεσόντων και απαγγελία εορταστικών ποιημάτων από τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής του Γυμνασίου Δάφνης κος Βασίλειος Κουτές. Αμέσως μετά, οι μαθητές όλων των σχολείων παρέλασαν εν τω μέσω βροχής προ των επισήμων και του πλήθους  των γονέων, κατοίκων και επισκεπτών που είχε συγκεντρωθεί. Ιδιαίτερη νότα εορταστικού κλίματος και ενθουσιασμού, προσέφερε στη συνέχεια, ο μαθητικός αγώνας δρόμου 1.821 μέτρων, αγοριών και κοριτσιών, όπου απονεμήθηκαν τιμητικά αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες και χρηματικά έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές, προσφοράς του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά.  

Για τον Σύλλογο Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά
Ο Πρόεδρος 
Άγγελος Καυγάς



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.