Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας τίμησε την επέτειο του 1821

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησε και φέτος ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος , τη διπλή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας , την 25η Μαρτίο...

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησε και φέτος ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος, τη διπλή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, την 25η Μαρτίου. Η επετειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΑΙΓΛΗ στην ΒΕΣΟ ΜΑΡΕ, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 μέσα σε πλήθος κόσμου, μελών και φίλων του Συλλόγου καθώς και των χορευτικών μας ομάδων.

 Ύμνους και τραγούδια της Επανάστασης του 1821 απέδωσε συνοδεία μουσικών οργάνων, ο 20μελής χορός ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Σκιαδαρέση, καθηγητή θεολόγου MA, o οποίος διατελεί και Λαμπαδάριος του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέου Πατρών. και τη συνοδεία του κλαρίνου του Σπήλιος Πλώτας.

 Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο κ Δημήτριος Σταθακόπουλος,   , Δρ.Παντείου Πανεπιστημίου κοινωνιολογίας της Οθωμανικής περιόδου-Διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής-Δικηγόρος, με θέμα "Ο καθημερινός βίος των αγωνιστών του '21 και τα τραγούδια , χοροί και μουσικά τους όργανα", τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ για την καταπληκτική πραγματικά, παρουσίαση.

 Εκ μέρους του Μητροπολίτη Πατρών κ κ Χρυσοστόμου, την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π Ιωακείμ Σταματόπουλος.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση, οι Βουλευτές Αχαΐας ,κ Σία Αναγνωστοπούλου ,o κ Ιάσων Φωτήλας,κ Νίκος Νικολόπουλος .

Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας  ,όπου και παρέδωσε εκ μέρους του συλλόγου μας , τιμητική πλακέτα στον κ Δημήτρη Σταθακόπουλο.

Τον Δήμαρχο Καλαβρύτων εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Παΐων Καλαβρύτων κ Στέλλα Πανουτσακοπούλου.

Παρευρέθηκαν επίσης :

ο κ Άγγελος Τσιγκρής  ,πρώην γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ Αθανάσιος Νταβλούρος   ,Πολιτευτής Αχαΐας,κ Γιαννιά Ευσταθία,   ,Πολιτευτής Αχαίας,κ Θωμάς  Λεωνιδας , κ Χαρίλαος Ερμείδης, Πρόεδρος της ένωσης θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος,κ Γεώργιος Καλλίνικος, εκπρόσωπος της οικολογικής κίνησης Πάτρας   ,Τσιούμα Κατερίνα ,  ,πρόεδρος Συλλόγου Ευρυτάνων Αχαίας,Μακρυγιάννης Νίκος και Νανά Κορέντζελου απο το Σύλλογο Ευρυτάνων Αχαΐας,η κ Γεωργία Χασαποπούλου ,Πρόεδρος του Συλλόγου Κερτεζιτών"ο Στριφτόμπολας",Αργύρης Αγγελόπουλος ,Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κλειτορολευκασίων ,ο πρώην πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου- Συγγραφέας κ Νικόλαος Σακελαρόπουλος,ο κ Σπύρος Θεοχάρης  ,επικεφαλής της πρωτοβουλίας "Α.Ν.Α.Σ.Α Καλαβρύτων",Γεώργιος Γκλαβάς ,Πρώην πρόεδρος του Σπηλαίου Λιμνών, καθώς και πλήθος κόσμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.