HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για το 1821 - Κυριακή 11/3/18 σε ΦΡΟΞΥΛΙΑ - ΧΕΛΩΝΟΣΠΗΛΙΑ - ΛΕΙΒΑΡΤΖΙ

Ξεκινούν αύριο Κυριακή, 11 Μαρτίου στο Λιβάρτζι, την Τουρλάδα και τα Λυκούρια οι εορταστικές εκδηλώσεις από τη δηµοτική αρχή των Καλαβ...

Ξεκινούν αύριο Κυριακή, 11 Μαρτίου στο Λιβάρτζι, την Τουρλάδα και τα Λυκούρια οι εορταστικές εκδηλώσεις από τη δηµοτική αρχή των Καλαβρύτων για τα προεπαναστατικά γεγονότα της 16ης Μαρτίου, τα οποία κορυφώθηκαν στις 21 Μαρτίου του ’21 µε την απελευθέρωση της πόλης των Καλαβρύτων. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την προσεχή Κυριακή, 18 Μαρτίου στην Αθήνα µε τον ετήσιο εορτασµό της εθνικής επετείου, συνεχίζονται την Τετάρτη, 21 Μαρτίου στα Καλάβρυτα με την αναπαράσταση της απελευθέρωσης της πόλης και κορυφώνονται στην Αγία Λαύρα την Κυριακή, 25 Μαρτίου µε την Αναπαράσταση της Ορκωµοσίας των Αγωνιστών του ’21 από τον Θεατρικό Οµιλο Καλαβρύτων «Πάνος Μίχος». 
Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 11 Μαρτίου:
ΛΕΙΒΑΡΤΖΙ 
12:30 Αναπαράσταση Ορκωµοσίας των Αγωνιστών και κήρυξης της Επανάστασης 1821 από τον Θεατρικό Οµιλο Καλαβρύτων «Πάνος Μίχος». 
13:30 Παρουσίαση εθνικών παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τµήµα του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού. ΧΕΛΩΝΟΣΠΗΛΙΑ - ΦΡΟΞΥΛΙΑ
09:30 ∆οξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λυκούριας. 
09:45 ∆οξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τουρλάδας.
10:30 Τρισάγιο στο Μνηµείο Φροξυλιάς, κατάθεση στεφάνων 
11:10 Τρισάγιο στο Μνηµείο της Χελωνοσπηλιάς. 
11:30 Εκφώνηση του Πανηγυρικού από τον πρόεδρο του Ιστορικού Συλλόγου Λυκουριωτών,  Σωκράτη Μούσιο. 
11:35 Απαγγελία ποιηµάτων από µαθητές και µαθήτριες της 
Τ.Κ. Λυκούριας και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από µαθητές και µαθήτριες του ∆ηµοτικού Σχολείου Κλειτορίας. 
11:45 Παρουσίαση εθνικών παραδοσιακών χορών από τις χορευτικές οµάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερτεζιτών «Ο Στριφτόµπολας», του Συλλόγου Λυκουριωτών, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Κλειτορίας και από µαθητές και µαθήτριες του Γυµνασίου και Λυκείου Κλειτορίας, σε συνεργασία µε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλειτορίας. 
12:15 Αναπαράσταση του ιστορικού γεγονότος από τη θεατρική οµάδα του Συλλόγου Λυκουριωτών «Πηγές λάδωνα». (Οι εκδηλώσεις της Χελωνοσπηλιάς θα πραγµατοποιηθούν µε τη συνεργασία του Συλλόγου Λυκουριωτών «Ο Προφήτης Ηλίας» και της οµοσπονδίας «Ο Αρχαίος Κλείτωρ» και οι εκδηλώσεις Φροξυλιάς θα πραγµατοποιηθούν, µε τη συνεργασία των συλλόγων: του Προοδευτικού Συλλόγου των Απανταχού Τουρλαδέων «Ο Αγιος Ανδρέας», του Συλλόγου Κλειτορίων Αττικής «Ο Αγιος ∆ηµήτριος, του Εξωραϊστικού – Μορφωτικού Συλλόγου Βρώσθαινας, της Ενωσης Κρινοφυτινών «Οι Αγιοι Θεόδωροι» και της οµοσπονδίας συλλόγων «ο Αρχαίος Κλείτωρ».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.