Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα παράτησαν;

Οι εργασίες στο 12ο χιλιόμετρο Πούντας-Καλαβρύτων φαίνεται πως έχουν σταματήσει αφού δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στην σταθεροποίηση του οδι...

Οι εργασίες στο 12ο χιλιόμετρο Πούντας-Καλαβρύτων φαίνεται πως έχουν σταματήσει αφού δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στην σταθεροποίηση του οδικού δικτύου και στην απομάκρυνση των επικίνδυνων βράχων σε εκείνο το σημείο.

 Οι εργασίες ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 20 Φεβρουαρίου. Την Τρίτη υπήρξε συνεργείο που τοποθέτησε κώνους και προστατευτικά κιγκλιδώματα. Όμως από εκείνο το σημείο και μετά δεν υπήρξαν εξελίξεις. Πιθανός "εχθρός" των έργων οι συνεχείς ομίχλες της περασμένης εβδομάδας.
Σήμερα όμως ο καιρός ήταν ιδανικός και αποτελεί άξιο απορίας πως δεν έχουν ξεκινήσει εκ νέου οι εργασίες.

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα που οδηγούν στους αναπτυξιακούς πόλους, αλλά και οι ασφαλείς μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων που έχει θέσει η Περιφερειακή Αρχή για το 2018.

-«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ», προϋπολογισμού 1.800.000€.  Αφορά τη συντήρηση του οδικού άξονα που συνδέει την ιστορική πόλη των Καλαβρύτων με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Είναι ένα έργο σε αναπτυξιακή κατεύθυνση για την ευρύτερη περιοχή και την τοπική οικονομία καθώς ενισχύει τον τουρισμό που προκύπτει από την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων,  ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο καθώς εξυπηρετεί τους πολύ ορεινούς οικισμούς του Δήμου Καλαβρύτων.

-«ΕΡΓΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΠΟΥΝΤΑ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ», προϋπολογισμού 4.315.000,00, που αναλύεται σε δύο υποέργα:   ΕΡΓΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΣΗΣΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (4.300.000 €) και ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ  ΕΡΓΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (15.000,00 €). Το έργο εξασφαλίζει συνθήκες ασφαλούς διέλευσης της κύριας οδού πρόσβασης στην πόλη των Καλαβρύτων και γενικότερα του Δήμου. Με το προτεινόμενο έργο επιτυγχάνεται η σταθεροποίηση των πρανών παρέχοντας υποστήριξη στην επιφάνεια του εδάφους εξασφαλίζοντας έτσι την σταθεροποίηση των επισφαλών όγκων.  Το έργο θα  συμβάλει στην άρση της επικινδυνότητας, στην επίτευξη της ασφάλειας των διερχομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.