HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καραντάσιου και Κουρνέτας κλέβουν τις εντυπώσεις στον Χελμό (ΦΩΤΟ)

Δεύτερη μέρα σήμερα των αγώνων του κυρίως ταμπλό του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος snow volley που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία σ...

Δεύτερη μέρα σήμερα των αγώνων του κυρίως ταμπλό του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος snow volley που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Εντυπωσιακοί αγώνες, πλούσιο θέαμα και πολύς πολύς κόσμος.
Δύο αθλητές όμως παγκοσμίου κλάσεως, κλέβουν τις εντυπώσεις. Ο λόγος για παγκόσμια πρωταθλήτρια στο beach volley Βάσω Καραντάσιου και ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Βασίλης Κουρνέτας κλέβουν την παράσταση στο Χιονοδρομικό Κέντρο.

Ποιά είναι η Βάσω Καραντάσιου
Η Βάσω Καραντάσιου γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 1973 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Ηλιούπολη, όπου κι έμεινε μέχρι τα 8 της χρόνια. Κατάγεται όμως από το χωριό Ρόσκα της Ευρυτανίας.Το 1996 αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδικότητα την παιδαγωγική. Από το 2001 υπηρετεί στο Λιμενικό ενώ από τα μόρια που πήρε από τον αθλητισμό σπούδασε και στη Σχολή Δημοσιογραφίας. Το 2010 η Καραντάσιου και η εργασιακή ψυχολόγος Χριστίνα Νικολοπούλου δημιούργησαν τον πρώτο κλειστό χώρο μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα.
Σε ηλικία 13 ετών ασχολήθηκε με το άθλημα του βόλεϊ και πρωτόπαιξε στην ομάδα του ΑΓΣ Βύρωνος, που μόλις άρχισε να παίζει στα τοπικά πρωταθλήματα της Αθήνας, ενώ στην ηλικία των 18 ετών κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα Νεανίδων. Μετά από μια αξιόλογη και πετυχημένη πορεία με διακρίσεις, κλήθηκε και στην Εθνική Γυναικών έχοντας λάβει μέρος σε διεθνείς διοργανώσεις, και οδήγησε τον ΑΓΣ Βύρωνος στην Α2. Το 1995 παίρνει μεταγραφή στην ομάδα των Βριλησσίων κατακτώντας τίτλους το 1996 και 1997.
Το καλοκαίρι του 1994 το μπιτς βόλεϊ μπήκε στη ζωή της Βάσως Καραντάσιου, περισσότερο για να βγάλει το χαρτζιλίκι της.[5] Με συμπαίκτρια τη Ιουλία Σαλτσεβιτς πήραν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου κέρδισαν μεταξύ αυτών και τη Λία Μήτση, ίνδαλμα της. Στη μέση της χρονιάς και ενώ η Ιουλία Σαλτσεβιτς αναγκάζεται να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού, η Βάσω αποφασίζει να τα παρατήσει. Ευτυχώς η Έφη Σφυρή της κάνει πρόταση-συνεργασίας και εκείνη δέχεται. Το δίδυμο αυτό γνώρισε μεγάλη επιτυχία, μιας που έφερε τις πρώτες μεγάλες διακρίσεις όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων. Χωρίς καμιά βοήθεια από την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και των σωματείων τους στο βόλεϊ, αρνιούνται κάλεσμα από την Εθνική Γυναικών και παίζουν στα προκριματικά με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Για έναν πόντο μένουν εκτός 16αδας. Η ομάδα πετυχαίνει τις πιο σημαντικές επιτυχίες του αθλήματος με αποκορύφωμα κατάληψη της 3ης θέσης του Τουρνουά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών που διεξήχθη στη Ρόδο. Βάσω και Έφη ολοκληρώνουν τη συνεργασία τους με τον καλύτερο τρόπο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 παίζοντας μπροστά στο ελληνικό κοινό κατακτώντας τη 9η θέση.
Με το τέλος της Ολυμπιάδας η Βάσω αλλάζει παρτενέρ, λόγω τραυματισμού της Έφης, επιλέγοντας τη Βίκυ Αρβανίτη. Η χημεία μεταξύ τους φέρνει ανέλπιστες διακρίσεις. Πρωταθλήτριες Ευρώπης, φιναλιστ σε παγκόσμια σιρκουί και πλασάρισμα στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης. Ατομικές και ομαδικές διακρίσεις και τρίτη Ολυμπιάδα για Βάσω Καραντάσιου, στο Πεκίνο το 2008. Το τέλος της χρονιάς σηματοδοτεί και το «αντίο» της Βάσως Καραντάσιου.
Η Βάσω Καραντάσιου είναι παντρεμένη με τον επίσης διεθνή αθλητή της πετοσφαίρισης από την Πάτρα, Νίκο Ρουμελιώτη και έχουν ένα γιο τον Κωνσταντίνο. 

Ο Βασίλης Κουρνέτας
Ο Βασίλης Κουρνέτας ξεκίνησε την καριέρα του στη Φιλία Ηλιουπόλεως, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1996.
Το καλοκαίρι του 1996 πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Στην ομάδα του Πειραιά παρέμεινε για δεκατρία χρόνια, κατακτώντας τίτλους τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Συγκεκριμένα, κατέκτησε επτά Πρωταθλήματα Ελλάδος (1998, 1999, 2000, 2001, 2003, 2009, 2014), έξι Κύπελλα Ελλάδος (1997, 1998, 1999, 2001, 2009, 2014), ένα Σούπερ Καπ Ελλάδος} (2000) αλλά και ένα Τοπ Τιμς Καπ (2004).
Το 2009 αγωνίστηκε με τη Ρωσική Λοκομοτίβ Μπελογκόριε, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ε.Α. Πατρών.
Το 2011 μεταπήδησε στον Φοίνικα Σύρου, στον οποίο παρέμεινε για δύο χρόνια, καταφέρνοντας μάλιστα να κατακτήσει ένα Λιγκ Καπ (2012).
Το καλοκαίρι του 2013 επέστρεψε στον Ολυμπιακό Πειραιώς, στον οποίο παρέμεινε για ένα χρόνο κατακτώντας το πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας του 2014. Μετά το πέρας της αγωνιστικής περιόδου 2013-14, ο Κουρνέτας μετεγγράφη στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο κατέκτησε το κύπελλο και το πρωτάθλημα Ελλάδας του 2015, το οποίο αποτελεί και το πρώτο ντάμπλ στην ιστορία του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, καθώς και το πρωτάθλημα του 2016. Με το πέρας της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, ο Βασίλης Κουρνέτας πήρε την απόφαση να σταματήσει την πλούσια σε επιτυχίες καριέρα του όντας στην κορυφή.
Ο Βασίλης Κουρνέτας έχει πραγματοποιήσει με την εθνική ομάδα πετοσφαίρισης πάνω από 270 συμμετοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.