HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γεώργιος Δ. Φωτόπουλος: "Το χωριό κάνει παπά"

Γράφει ο Γεώργιος Δ. Φωτόπουλος Στις 18 Ιανουαρίου ε.ε., ημέραν καθ’ ἥν η Εκκλησία μας τιμά την μνήμην του Προστάτη μας, του Αγίου Αθα...

Γράφει ο Γεώργιος Δ. Φωτόπουλος
Στις 18 Ιανουαρίου ε.ε., ημέραν καθ’ ἥν η Εκκλησία μας τιμά την μνήμην του Προστάτη μας, του Αγίου Αθανασίου, εις τον φερώνυμον Ι. Ναόν των Καμενιάνων Καλαβρύτων, ετελέσθη Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας.
Ο Ι. Ναός κατάμεστος από Καμενιανίτες, Δροβολοβίτες, μονίμους κατοίκους και επισκέπτες, αφού, Θεία Χάριτι, συνετελέσθη και η υποχώρηση των ακραίων καιρικών φαινομένων – με την είσοδον εντός αυτού των ηλιακών ακτίνων – υπεδέχθη την Ευλογίαν του Προστάτη μας Αγίου Αθανασίου.
Η κατάνυξη του εκκλησιάσματος και η αρμονία των έξι ιεροψαλτών – ἐν οἷς και ο κ. Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς – εδημιούργησαν ένα ωσαννά. 
Μαζί με τον κ. Δήμαρχον μας ετίμησαν με την παρουσίαν των ο κ. Χουλιάρας Δημήτριος, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητος Καλαβρύτων, καθώς και ο κ. Μαγκαφάς Νικόλαος, αρμόδιος για θέματα Παιδείας εις τον Δήμον Καλαβρύτων. 
Η Ιερουργία ετελέσθη υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου π. Νικολάου Σωτηροπούλου. Ο π. Νικόλαος Θεία Ευλογία διορίστηκε εφημέριος στο χωριό μας, στην Ενορίαν του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου από τα πρώτα βήματα του ποιμαντικού του λειτουργήματος, όπου επί δέκα οκτώ έτη ιερουργεί ανελλιπώς και με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Κόσμιος, εγκρατέστατος των θεμάτων της Εκκλησίας του Κυρίου, προσηνής, πάντα κοντά στα προβλήματα του ποιμνίου του, συνθέτουν έναν αξιόλογον υπηρέτην όλου του φάσματος των Ορθοδόξων Χριστιανικών Αρετών.
Αυτό άλλωστε έδειξεν η παρουσία και η κατάνυξη του εκκλησιάσματος κατά την ημέραν εορτής της μνήμης του Προστάτη μας Αγίου Αθανασίου. Άμα τω πέρατι της Ιερουργίας, ο Σύλλογός μας έκοψε τη Βασιλόπιτα εις το εγγύς ευρισκόμενον Πνευματικόν Κέντρον του Ι. Ναού, για λογαριασμόν των μονίμων κατοίκων του χωριού, των ανθρώπων, οι οποίοι ετάχθησαν να φυλάξουν Θερμοπύλες, κατά κύριον λόγον ξωμάχων γεωργών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι καθημερινά ποτίζουν τη γη με τον ιδρώτα και το αίμα τους. Μετά την ευλογίαν του Αιδεσιμολογιωτάτου ηκολούθησεν η ομιλία του κ. Δημάρχου, ο οποίος έκοψε τα τρία πρώτα κομμάτια, για τον Κύριον, για τον Προστάτην Άγιόν μας και για τους Καμενιανίτες, Δροβολοβίτες, Δεσινιώτες.
Στη συνέχεια ομίλησαν ο Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητος κ. Λάμπος Σπυρίδων και ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Νικολόπουλος Κωνσταντίνος. Οι ομιλητές παρουσίασαν με ενάργεια τα προβλήματα, που απασχολούν τον τόπον μας και τον μελλοντικόν σχεδιασμόν για την καλλίτερη επίλυση αυτών. 
Τελετάρχης ο κ. Καλογερόπουλος Βασίλειος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.
Τυχερή του καινούργιου ενιαυτού η σύζυγος του Τελετάρχη κα Καλογεροπούλου Ευαγγελία. 
Έτσι λοιπόν ως μία οικογένεια κάτω από τις ευλογίες του Ποιμενάρχη μας π. Νικολάου υπεδέχτημεν στα χωριά μας τον καινούργιον ενιαυτόν, ο οποίος προ ολίγων ημερών διήλθε το κατώφλι των ανθρώπινων χρονολογήσεων. 
Όθεν: «Το χωριό κάνει παπά».
Γεώργιος Δ. Φωτόπουλος
Από Καμενιάνους Καλαβρύτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.