HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση για τον θάνατο του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως, όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του Ιστορικού Ερευνητή του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως, όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του Ιστορικού Ερευνητή του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, Δημήτριου Κανελλόπουλου, συνεκλήθη και έλαβε την ακόλουθη 
Απόφαση – Ψήφισμα :
Ο ιστορικός ερευνητής Δημήτρης Κανελλόπουλος υπήρξε μία από τις πλέον φωτισμένες μορφές που τα τελευταία χρόνια συνέβαλλαν καθοριστικά για την ανάδειξη της βαρύτητας του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, φωτίζοντας τις πτυχές του και παρουσιάζοντας την αλήθεια, όπως προέκυπτε από ιστορικά αρχεία, ντοκουμέντα,  μαρτυρίες, έρευνα και διασταυρώσεις στοιχείων.
Στην προσπάθεια του αυτή υπήρξε βασικός, αταλάντευτος και αδιαπραγμάτευτος ερευνητής των πραγματικών περιστατικών, δίνοντας φώς σε όλα τα θέματα τα οποία έχουν σχέση με το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα και γενικότερα για την αποτύπωση της ταραγμένης και μαρτυρικής εκείνης περιόδου της ιστορίας.
Με το υλικό που συνέλεξε, με δικούς του πόρους, μεταγενέστερα δημιούργησε ένα τεράστιο αρχείο τόσο από πλευράς όγκου, από πλευράς αυθεντικότητας τεκμηρίων και μοναδικότητας της σημασίας του, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του οποίου έχει παραδοθεί στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και έχει συμβάλει στην οργάνωση και στην δημιουργία του. 
Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος κινούμενος πολλές φορές αντισυμβατικά, αντίθετα στην προσπάθεια πολλών να παραμείνει κλειστό το παρελθόν γύρω από την ιστορία του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, διερεύνησε όλες τις πτυχές του, σε μια ιστορική διαδρομή 55 χρόνων της ζωής του, διαμορφώνοντας και καταγράφοντας με αυτό τον τρόπο τα πραγματικά στοιχεία μιας ιδιαίτερης περιόδου και ιδιαίτερων συνθηκών, των οποίων τραγική κατάληξη υπήρξε η «πλέον μαύρη ημέρα της Κατοχής στην Ελλάδα – η 13η Δεκεμβρίου 1943 στα Καλάβρυτα». Για την προσφορά του, αυτή έλαβε την ανώτατη τιμητική βράβευση από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση κατά την Επέτειο των 70 Χρόνων από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.
Τα τελευταία χρόνια, συνέγραψε Ιστορικό Πόνημα γύρω από τις συνθήκες του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, ίσως ένα από τα πλέον μοναδικά για το αντικείμενο και το είδος τους. Το πολύτιμο αυτό έργο σε 4 τόμους, δυστυχώς λόγω της πορείας της υγείας του και της αποδημίας του, δεν κατέστη δυνατό, κυρίως για οικονομικούς λόγους, να ευδοκιμήσει να εκτυπωθεί και να το παρουσιάσει ό ίδιος, αν και είναι πλήρως έτοιμο.
Το τελευταίο διάστημα είχε ζητήσει την συνδρομή της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως, να βοηθήσουμε με την Έκδοση αυτή και μας έχει δώσει αντίγραφα των δοκιμίων και κειμένων του Έργου, προκειμένου να διαμορφωθεί η τεχνική πλευρά και να προετοιμαστούν οι  παράμετροι της Έκδοσης από την Π.Ε.
Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ θα πρέπει να δικαιώσουμε την επιθυμία του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:
1. Να παραστεί σύσσωμο στη κηδεία του εκλιπόντος 
2. Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος 
3. Να διατεθεί αντί στεφάνου το ποσό 500 Ευρώ για την ενίσχυση των απαιτήσεων της έκδοσης της Ιστορικής του Έρευνας.
4. Να κληθούν όλα τα μέλη μας και όποιοι άλλοι επιθυμούν, αντί στεφάνου, να συμβάλουν με οικονομικό ποσό για την ενίσχυση των απαιτήσεων της έκδοσης της Ιστορικής του Έρευνας.
5. Να αναρτηθεί η Φωτογραφία του, ως μια εκ των σημαντικότερων προσωπικοτήτων, στον σχετικό χώρο της εστίας της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως 
6. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια μας και να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην Οικογένειά του.

Για την Παγκαλαβρυτινή Ένωση
Ο Πρόεδρος                                              Η Γενική Γραμματέας
Δημήτριος Βαρβιτσιώτης                                      Αρετή Πράγια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.