HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Άγγελος Τσιγκρής: "Δικαίωση του Αιγίου και της ιστορικής αλήθειας..."

Με αφορμή τον εορτασμό της 197ης επετείου της Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας», που για πρώτη φορά εορτάζεται ως επίσημη Εθνική εορτή κα...

Με αφορμή τον εορτασμό της 197ης επετείου της Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας», που για πρώτη φορά εορτάζεται ως επίσημη Εθνική εορτή και τοπική αργία στο Αίγιο, ο Αιγιώτης δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η Συνέλευση της Βοστίτσας ή σύσκεψη της Βοστίτσας, κατά τους ιστορικούς, ή Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, κατά τους Αιγιώτες, ήταν η συνάντηση που έγινε από τους Φιλικούς της Βόρειας Πελοποννήσου, στη Βοστίτσα (όπως λεγόταν τότε το Αίγιο) από τις 26 έως τις 30 Ιανουαρίου του 1821, με σκοπό την οργάνωση και τον προσδιορισμό του χρόνου εκδήλωσης της επερχόμενης Ελληνικής Επανάστασης.
Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια, που καθιστά και επίσημα πλέον το Αίγιο ως την πόλη στην οποία οργανώθηκε και σχεδιάσθηκε η Επανάσταση του 1821. 
Τώρα, δικαιώνονται οι πολυετείς αγώνες όσων πίστεψαν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια για τα προεπαναστατικά γεγονότα της εποχής..."._
______________________________
Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.