Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

56 χρόνια από την συντριβή του αεροπλάνου C-47USΑD στην κορυφή του Χελμού

56 χρόνια συμπληρώθηκαν (22-1-1966) από την ημέρα που συνετρίβη το Αμερικάνικό μεταγωγικό αεροπλάνο C-47USΑD στην κορυφή του Χελμού. Ο...

56 χρόνια συμπληρώθηκαν (22-1-1966) από την ημέρα που συνετρίβη το Αμερικάνικό μεταγωγικό αεροπλάνο C-47USΑD στην κορυφή του Χελμού.
Οι εφημερίδες της εποχής έγραψαν σχετικά: 
Επί της κορυφογραμμής «Νεραϊδόρραχη» του Χελμού συνετρίβη περί την 10ην νυκτερινήν προχθές το αμερικανικόν δικινητήριον μεταγωγικόν αεροπλάνον «Ντακότα». Το σημείον της προσκρούσεως του αμερικανικού αεροσκάφους επί του ορεινού όγκου του Χελμού ευρίσκεται εις απόστασιν δύο χιλιομέτρων ανατολικώτερον της τοποθεσίας «Κοκκινόχωμα» και εγγύς του καταφυγίου του Ορειβατικού, όπου πέρυσι την 22αν Ιανουαρίου συνετρίβη το μέγα τετρακινητήριον μεταγωγικόν αεροσκάφος, με αποτέλεσμα 14 νεκρούς. Περί της τύχης των επιβαινόντων του αεροσκάφους 10 αξιωματικών, εκ των οποίων 9 Αμερικανοί και ένας Ιταλός, ουδέν εγνώσθη. Ανεκοινώθη μόνον ότι τα συντρίμματα του αεροσκάφους επεσημάνθησαν κατάσπαρτα εις τον ορεινόν όγκον της «Νεραϊδόρραχης» και ότι ουδέν σημείον ζωής παρετηρήθη από τα ερευνώντα επί της χιονοσκεπούς κορυφής αεροσκάφη. Ηδη, η προκεχωριμένη βάσις εξορμήσεως εγκατεστάθη εις το χωρίον Ανω Λουσοί (Σουδενά) των Καλαβρύτων. Από της 6ης απογευματινής εκινήθησαν διά τον τόπον του δυστυχήματος συνεργεία εκ χωροφυλάκων, ανδρών των ΤΕΑ και χωρικών με επί κεφαλής τον ενωμοτάρχην Δημ. Μπατεράκην. Των συνεργείων μετέχουν ιατροί εκ Καλαβρύτων με φορεία κ.λπ. ιατρικά εφόδια. Η πορεία προς τον τόπον του δυστυχήματος, εις υψόμετρον 2.100 μέτρων, καθίσταται εξαιρετικά επίπονος και δυσχερής, δεδομένου ότι η περιοχή καλύπτεται από χιόνας ύψους 1,5 – 2 μέτρων και το επικρατούν ψύχος είναι δριμύτατον. […] Η επισήμανσις του αγνοουμένου αεροσκάφους εγένετο χθες περί την 4.50 απογευματινήν και αφού πρώτα ηρευνήθη ολόκληρος η θαλασσία περιοχή από Κορίνθου μέχρι των ακτών της Ιταλίας υπό δύο αεροσκαφών της Ελληνικής βασιλικής Αεροπορίας και πέντε αμερικανικών ορμωμένων εκ των βάσεων Ελληνικού, Ελευσίνος, Αράξου και Ανδραβίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.