HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Χωρίς υποκατάστημα κτηματολογικού γραφείου τα Καλάβρυτα

Χωρίς κτηματολογικό γραφείο, που θα υποκαθιστά τα υποθηκοφυλάκεια, θα παραμείνει ο Δήμος Καλαβρύτων.  σύμφωνα με τον σχέδιο νόμου που κα...

Χωρίς κτηματολογικό γραφείο, που θα υποκαθιστά τα υποθηκοφυλάκεια, θα παραμείνει ο Δήμος Καλαβρύτων.  σύμφωνα με τον σχέδιο νόμου που κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις 13 Δεκεμβρίου.
Το σχέδιο Νόμου κάνει λόγο για την δημιουργία μιας νέας δημόσιας κεντρικής υπηρεσίας με 17 κτηματολογικά γραφεία (ένα σε κάθε περιφέρεια, πλην της Αττικής που θα έχει τρία και της Κεντρικής Μακεδονίας που θα έχει δύο) και 68 υποκαταστήματα (σε μεγάλες πόλεις ή νησιά) είναι η νέα δομή που το υπουργείο Περιβάλλοντος προτείνει να υποκαταστήσει τα σημερινά κτηματολογικά γραφεία και υποθηκοφυλακεία.
Στον νέο οργανισμό θα μεταφερθούν όλοι όσοι εργάζονται σήμερα σε υποθηκοφυλακεία και στην εταιρεία Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση (ΕΚΧΑ), ακόμα και με τη σύσταση προσωρινών προσωποπαγών θέσεων, χωρίς η ίδρυση του νέου οργανισμού να γίνει η ευκαιρία για ένα «ξεκαθάρισμα» μεταξύ όσων είναι πραγματικά χρήσιμοι στη νέα δομή και όσων απλά βρέθηκαν με κάποιον τρόπο να κατέχουν μια θέση ή απλά πλεονάζουν.
Στην Αχαΐα η δομή του νέου Οργανισμού Εθνικού Κτηματολογίου προτείνεται να είναι η εξής:
Κτηματολογικό Γραφείο Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα και ένα υποκαταστήματα στο Αίγιο.

Υποθηκοφυλάκειο όπου υπάρχει έδρα Πρωτοδικείου
Ο αρχικός σχεδιασμός (του Ιουνίου 2016) προέβλεπε την παραμονή ενός Υποθηκοφυλακείου με έδρα όπου υπάρχει και έδρα Πρωτοδικείου. Μάλιστα στο σχεδιασμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης υπήρχε και η σκέψη να υπαχθεί και το Υποθηκοφυλακείο Ακράτας.

Δεν έχουν εκτιμήσει σωστά
Η παράλειψη ίδρυσης Υποκαταστήματος Κτηματολογικού Γραφείου στην πόλη των Καλαβρύτων, καταδεικνύει ότι οι συντάκτες του σχεδίου αυτού του νόμου δεν έχουν εκτιμήσει ορθά την πραγματική κατάσταση, τις ανάγκες του τόπου μας και των κατοίκων του, ότι ο τόπος μας είναι μια περιοχή με οικονομική ανάπτυξη και περαιτέρω εξέλιξη σε όλους τους τομείς της οικονομίας, πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή, υποβαθμίζει δε τον τόπο μας, ότι δεν έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα που δημιουργείται εξαναγκάζοντας όλους όσοι έχουν εμπράγματα δικαιώματα να απευθύνονται, αν και αφ’ ενός δικαιούνται να εξυπηρετούνται στον τόπο τους, αφ’ ετέρου δε έχει χρέος προς τούτο η Πολιτεία, στο ιδρυόμενο Υποκατάστημα Αιγίου, η στο κεντρικό γραφείο Πάτρας, για να επιλύουν τα θέματά τους, θα μετακινούνται δε σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων.

Ανάγκη
Είναι, επομένως, απολύτως αναγκαία η ίδρυση Υποκαταστήματος Κτηματολογικού Γραφείου στα Καλάβρυτα για την ευχερή εξυπηρέτηση των κτηματολογικών αναγκών του τόπου μας, ούτε δε εξυπηρετεί καμιά σκοπιμότητα αποκέντρωσης ή συμπίεσης κόστους η τυχόν άρνηση πρότασης ίδρυσής του.
Είναι απολύτως αναγκαία η πίεση όσο το σχέδιο Νόμου είναι ακόμα υπό διαβούλευση και δεν εχει γίνει ακόμα Νόμος του Κράτους
για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.