HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Συναυλία - Μνημόσυνο που θα μείνει στην Πολιτιστική Ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της μαθητικής εστίας Καλαβρύτων και ήταν πάρα πολλοί, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθ...

Όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της μαθητικής εστίας Καλαβρύτων και ήταν πάρα πολλοί, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια  μοναδική και εξαιρετική συναυλία, του γνωστού και καταξιωμένου συνθέτη, Χρήστου Λεοντή. Ήταν ένα μουσικό μνημόσυνο αφιερωμένο στην μνήμη του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος που θα μείνει στην ιστορία.
Για δύο ώρες ο Χρήστος Λεοντής διεύθυνε την εξαίρετη ορχήστρα και Μίλτος Πασχαλίδης και  Ιωάννα Φόρτη, έδωσαν ρεσιτάλ ερμηνείας συνοδευόμενοι από τον αφηγητή Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο.
Η συναυλία περιελάμβανε το έργο του «Καταχνιά» που καλύπτει το τρίπτυχο Κατοχή – Αντίσταση – Απελευθέρωση. Αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο έργο του συνθέτη, που ηχογραφήθηκε το 1964 και ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1965, με τις ερμηνείες του Στέλιου Καζαντζίδη και της Μαρινέλλας. Οι στίχοι των τραγουδιών φέρουν την υπογραφή του στιχουργού Κώστα Βίρβου και τα κείμενα του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου. «Η Καταχνιά» ξαναζωντανεύει μνήμες από την περίοδο της κατοχής της Ελλάδας από τις δυνάμεις του άξονα, αλλά και την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων μέχρι την απελευθέρωση. Πικρές ημέρες πείνας, κατατρεγμού αλλά και δόξας.
Παρών μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κος Πάνος Σκουρλέτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κος Βασίλης Λεβέντης, ο Βουλευτής Αχαΐας κος Νικόλαος Σπαρτινός, Δήμαρχοι Μαρτυρικών πόλεων, φορείς του τόπου, εκπρόσωποι συλλόγων και πάρα πολλοί άλλοι.
Στο τέλος της συναυλίας, όλοι όρθιοι χειροκρότησαν τους συντελεστές και όλοι μίλησαν για ένα γεγονός που θα μείνει στην πολιτιστική ιστορία του τόπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.