HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παρουσιάστηκε το σήμα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να δημοσιοποιήσει ...

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να δημοσιοποιήσει το λογότυπο (σήμα) της εταιρείας, σε Ελληνική και Αγγλική έκδοση, το οποίο προέκυψε μετά από διαγωνισμό και απόφαση/επιλογή του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Η κεντρική ιδέα του σχεδιασμού του λογότυπου που επιλέχτηκε, ανήκει στον Αρχιτέκτονα Μηχανικό Ανδρέα Λάζαρη, στην αιτιολογική έκθεση του οποίου  τονίζονται χαρακτηριστικά τα εξής:
«Ο σχεδιασμός του λογότυπου μέσω του κυκλικού σχήματός του, παραπέμπει συνειρμικά σε έννοιες όπως η νομισματική συναλλαγή,  η συλλογικότητα και το όλον, έννοιες οι οποίες εκφράζονται σχεδιαστικά με το «τέλειο» σχήμα, τον κύκλο. Ο κύκλος, μέσω των συμβόλων που περιλαμβάνονται σε αυτόν, δίνει «με μια ματιά», όλα τα κύρια χαρακτηριστικά της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας όπως είναι τα αγροδιατροφικά προϊόντα, η γεωγραφική της θέση,  η ονομασία της, ο χάρτης, η συλλογικότητα κλπ., δηλαδή όλη την διαδικασία παραγωγής και όλη την ζωή της περιοχής. Για την περιγραφή της δραστηριότητας της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, που αφορά την προστιθέμενη αξία, την προβολή και την προώθηση των προϊόντων, επιλέχτηκαν δύο από τα κύρια αγροδιατροφικά προϊόντα της περιοχής,  το ελαιόλαδο και ο οίνος. Ως περιγραφή της θέσης τοποθετήθηκε η περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με έντονο χρωματισμό μέσα σε ολόκληρο τον χάρτη της Ελλάδας, ώστε να φαίνεται ακριβώς η τοποθεσία σε σχέση με τον ελλαδικό χώρο. Τέλος ως κεντρικές συμβολικές πληροφορίες, παγκοσμίως αναγνωρίσιμες, τοποθετήθηκαν ο αρχαίος κίων με κιονόκρανο και η φράση  «Γή της Ολυμπίας» ή «Land of Olympia», που παραπέμπουν στη διασύνδεση της αγροδιατροφής με τα ισχυρά «προϊόντα» της περιοχής που είναι τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα, ο πολιτισμός και ο τουρισμός.» 
Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το λογότυπο και ευχαρίστησε τον Ανδρέα Λάζαρη για την έμπνευση και τη δημιουργία του σήματος της εταιρείας, πρόσθεσε: «Τα παγκοσμίως αναγνωρίσιμα στοιχεία του λογότυπου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, οικοδομούν το αδιαμφισβήτητο «brandname» του εγχειρήματος, κάτω από το οποίο δύνανται οι παραγωγοί και οι επιχειρήσεις αγροδιατροφής της περιοχής μας, να πιστοποιούν και να εκθέτουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με το σήμα της εταιρείας. Εύχομαι και ελπίζω το λογότυπο της Σύμπραξης να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα παγκοσμίως γνωστό και να συμβάλει στην αναγνωρισιμότητα και τη διαφοροποίηση των προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις εγχώριες και διεθνείς αγορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.