Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πυροσβέστες - Χιονοδρόμοι, Αστυνόμοι - Ορειβάτες (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Χριστούγεννα σήμερα, εορτή εορτών, πανήγυρις χαράς και αναγέννησης. Πλήθος επισκεπτών στα Καλάβρυτα, στα γιορτινά της η πόλη και τα χωρι...

Χριστούγεννα σήμερα, εορτή εορτών, πανήγυρις χαράς και αναγέννησης. Πλήθος επισκεπτών στα Καλάβρυτα, στα γιορτινά της η πόλη και τα χωριά μετά από ένα πενθήμερο ακραίων καιρικών φαινομένων με πολύ χιόνι που έφτανε και το ένα μέτρο.
Στις κεντρικές αρτηρίες που οδηγούν στα Καλάβρυτα, κυρίως στην Πούντας - Καλαβρύτων, για δυο μέρες επικρατούσε το απόλυτο χάος με υπερπροσπάθεια για να αντιμετωπιστεί αλλά και με ευθύνες σίγουρα...

Πολλά χωριά εκτός από τον εγκλωβισμό στα χιόνια, έμειναν ακόμα και για τέσσερις ημέρες χωρίς ρεύμα και μερικά ακόμα, πέμπτη ημέρα ακόμα ζουν στα σκοτάδια. Η αλήθεια είναι οτι ο όγκος του χιονιού ηταν μεγάλος αλλά υπάρχουν πολλά ερωτηματικά αν, η όχι το δίκτυο συντηρείται... Πολλές κολόνες ηλεκτροδότησης έπεσαν και πολλά δέντρα έπεσαν πάνω στις γραμμές υψηλής τάσης. Η μάχη που έδωσαν και δίνουν οι τεχνικοί για την αποκατάσταση των βλαβών, ομολογουμένος μεγάλη.

Πυροσβέστες - Χιονοδρόμοι, Αστυνόμοι - Ορειβάτες
Σημαντική, όσο και καταλυτική όμως, ήταν η συνδρομή των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων και του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων,  η αρωγή της 6ης ΕΜΑΚ. 
Το ζήσαμε από κοντά, όλες αυτές τις ημέρες να προσφέρουν χωρίς ωράριο, χωρίς να υπάρχει μέρα η νύχτα, χωρίς εορταστική ραθυμία και διάθεση και να σημειώσουμε οτι ενεργούν σε έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της Ελλάδας με πεπαλαιωμένα οχήματα, με φθαρμένα ελαστικά, με πολλές ελλείψες και σένα δύσκολο και ανάγλυφο οδικό ορεινό δίκτυο.
Χωρίς ίχνος υπερβολής αλλά και χωρίς να δεχτούμε καμία αντίθετη άποψη γιατί απλά το ζήσαμε από κοντά, οι δύο αυτές υπηρεσίες κυρίως από την συγκεκριμένες διοικήσεις και το συγκεκριμένο έμψυχο δυναμικό  και όχι τόσο από την κεντρική δομική τους λειτουργία και υποχρέωση,  υπερέβαλαν εαυτό. 
Ζήσαμε ολονύκτιες περιπολίες, άπειρες κλήσεις για βοήθεια, επικίνδυνες επεμβάσεις μέσα στα χιόνια, απεγκλωβισμούς και βοήθεια όπου κλήθηκαν. Ακόμα κι αυτήν την ώρα που γράφουμε αυτά τα λίγα, κάπου τρέχουν και προσφέρουν.

Για να έχουμε μια μικρή εικόνα
Το Σάββατο πρωί, άνδρες της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν σε δύσβατη περιοχή στα όρια Δήμου Καλαβρύτων και Ερυμάνθου, εξαμελής οικογένεια, έφτασαν Καλάβρυτα αργά το μεσημέρι, έφυγαν αμέσως συνοδευόμενοι από τον Διοικητή της Π.Υ.Καλαβρύτων κ. Χάρη Γιαννάκη και περιπολικού του Α.Τ.Καλαβρύτων και πήγαν σε πολύ δύσβατη περιοχή κοντά στην Ζαχλωρού για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Επέστρεψαν αργά το βράδυ και αμέσως έσπευσαν στου Λαπαναγούς σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες για να απεγκλωβίσουν τέσσερα άτομα. Επέστρεψαν τις πρώτες πρωινές ώρες και πολύ πρωί οργάνωσαν με επιτυχία την επιχείρηση για την αποκατάσταση της ζημίας που βύθισε στα σκοτάδια την πόλη των Καλαβρύτων και αρκετά χωριά... 
Γιορτινές ημέρες και αξίζει να τους αποδώσουμε τα εύσημα μαζί με τις άπειρες ευχές μας και τους αφιερώνουμε ένα μικρό βίντεο από τις πρόσφατες δράσεις τους. 
για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής
           

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.