HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σαν Σήμερα 8 Δεκεμβρίου

Γεγονότα 877 - Ο Λουδοβίκος ο Τραυλός (γιος του Κάρολου του Φαλακρού) στέφεται βασιλιάς της Δυτικής Φραγκίας. 1660 - Για πρώτη φορά εμφανίζε...

Γεγονότα
877 - Ο Λουδοβίκος ο Τραυλός (γιος του Κάρολου του Φαλακρού) στέφεται βασιλιάς της Δυτικής Φραγκίας.
1660 - Για πρώτη φορά εμφανίζεται σε αγγλική θεατρική σκηνή γυναίκα ηθοποιός. Η ηθοποιός (η Μάργκαρετ Χιουζ ή η Αν Μάρσαλ) υποδύεται τη Δεισδαιμόνα στον Οθέλο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.
1813 - Πρεμιέρα της Συμφωνίας αρ. 7 του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.
1854 - Στο αποστολικό του διάταγμα Ineffabilis Deus, ο Πάπας Πίος Θ΄ κηρύσσει το δογματικό ορισμό της Αμώμου Σύλληψης, η οποία υποστηρίζει ότι η Παναγία συνελήφθη χωρίς το προπατορικό αμάρτημα.
1864 - Ο Πάπας Πίος Θ΄ εκδίδει την εγκύκλιο Quanta cura με την οποία αποτυπώνει την εξουσία της Καθολικής Εκκλησίας και καταδικάζει διάφορες φιλελεύθερες ιδέες.
1907 - Ο Γουσταύος Ε΄ ανέρχεται στον σουηδικό θρόνο.
1912 - Οι ηγέτες της Γερμανικής Αυτοκρατορίας συνέρχονται σε αυτοκρατορικό πολεμικό συμβούλιο για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να ξεσπάσει πόλεμος.
1914 - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Μία μοίρα του βρετανικού βασιλικού ναυτικού νικά μία μοίρα του γερμανικού αυτοκρατορικού στόλου στη ναυμαχία των νήσων Φώκλαντ στο νότιο Ατλαντικό ωκεανό.
1941 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο Αμερικανός πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούζβελτ κηρύσσει τον πόλεμο στην Ιαπωνία.
1941 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ιαπωνικές δυνάμεις εισβάλλουν ταυτόχρονα στη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ, τις Φιλιππίνες και τις Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες.
1955 - Το Συμβούλιο της Ευρώπης υιοθετεί την Ευρωπαϊκή σημαία.
1962 - Εργαζόμενοι σε τέσσερις εφημερίδες της Νέας Υόρκης (που αργότερα θα αυξηθούν σε εννέα) κατεβαίνουν σε απεργία, η οποία θα διαρκέσει 114 ημέρες.
1963 - Αστραπή χτυπάει Boeing 707 της Pan Am, το οποίο συντρίβεται στο Μέριλαντ σκοτώνοντας και τους 81 επιβαίνοντες.
1965 - Η Εκκλησία της Ελλάδος διατυπώνει ενστάσεις για την άρση των αφορισμών μεταξύ του Πάπα Παύλου ΣΤ΄ και του Πατριάρχη Αθηναγόρα.
1966 - Το ελληνικό πλοίο Ηράκλειον (Ε/Γ-Ο/Γ) βυθίζεται στο Αιγαίο Πέλαγος, με απολογισμό πάνω από 200 νεκρούς.
1969 - Η πτήση 954 της Ολυμπιακής Αεροπορίας προσκρούει σε βουνό έξω από την Κερατέα σκοτώνοντας 90 άτομα στο χειρότερο δυστύχημα με Douglas DC-6 στην ιστορία.
1971 - Ινδο-Πακιστανικός Πόλεμος: Το ινδικό ναυτικό πραγματοποιεί επίθεση στο Καράτσι του δυτικού Πακιστάν.
1971 - Ο καρδιοχειρουργός Γεώργιος Τόλης πραγματοποιεί την πρώτη επαναγγείωση μυοκαρδίου με παρακαμπτήριο φλεβικό μόσχευμα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
1972 - Boeing 737 της United Airlines συντρίβεται μετά τη διακοπή απόπειρας προσγείωσης στο Σικάγο, σκοτώνοντας 45 άτομα. Αυτή είναι η πρώτη απώλεια ενός Boeing 737.
1974 - Το ελληνικό δημοψήφισμα του 1974 έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση της μοναρχίας στην Ελλάδα.
1980 - Ο πρώην Beatle Τζον Λένον δολοφονείται μπροστά από το κτίριο Ντακότα στη Νέα Υόρκη.
1987 - Ισραηλινό άρμα μάχης σκοτώνει τέσσερις Παλαιστίνιους πρόσφυγες και τραυματίζει επτά άλλους κατά τη διάρκεια ενός τροχαίου ατυχήματος στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας. Το γεγονός πυροδοτεί την Πρώτη Ιντιφάντα.
1991 - Οι ηγέτες της Ρωσίας, Ουκρανίας και Λευκορωσίας συμφωνούν στη διάλυση της ΕΣΣΔ και τη δημιουργία της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (Κ.Α.Κ.) με πρωτεύουσα το Μινσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.